Krompirjevi ponvičniki s čilijem
Sestavine
- 300 g čvrstega krompirja
- 1 rdeči čili
- 320 g pirine moke (tip 630)
- 9 g pecilnega praška
- sol
- 6 žlic oljčnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 8 kosov
- Hranilna vrednost: 395 kcla/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Postopek
1
Krompir skuhamo do mehkega, odcedimo vodo in posodo pustimo na majhni vročini 30 sekund, da izpari vsa vlaga. Nato ga olupimo in stisnemo skozi stiskalnico za krompir.
2
Zmešamo moko, pecilni prašek in 1/2 žličke soli. Čili razpolovimo, odstranimo semena in ga drobno narežemo. V stisnjeni krompir zamešamo moko in narezani čili ter med gnetenjem postopoma dolijemo 150 ml vode. Testo mora biti gladko, a ne lepljivo.
3
Testo razdelimo na 8 delov in vsakega sploščimo v ponvičnik. Na obeh straneh ponvičnike premažemo z oljčnim oljem in pečemo na vročem žaru 3 minute na vsaki strani do zlato rjave barve. Serviramo še vroče.
Ponvičnike lahko spečemo tudi v vroči teflonski ponvi.
Oceni