Arhiv Tedna restavracij
Začelo se je v Mariboru z dvanajstimi restavracijami, se razširilo po Štajerski, nato po vsej Sloveniji. Danes je Teden restavracij sinonim za kulinarične užitke, ki vsako leto privabi več deset tisoč gostov in je uspešno utemeljil idejo nove slovenske kuhinje. A resnični čar projekta ni v njegovih številkah, temveč v kakovosti in visokih standardih kulinarične ponudbe sodelujočih restavracij. Izbrane sestavine lokalnega porekla in ekološke pridelave, združene z ustvarjalnostjo in modernimi kuharskimi tehnikami v edinstvene menije vsakič znova pričarajo pristen odsev vrhunskosti slovenske kulinarike. Zato je zgodba Tedna restavracij hkrati tudi zgodba učenja chefov in gostov, odkrivanja novega in vztrajne rasti kakovosti domače gostinske ponudbe. Rekordna pomlad! Na pomladnem Tednu restavracij od 15. do 24. marca 2024 je bilo v 111 sodelujočih restavracijah več kot 60 tisoč gostov! To je pomladni rekord dosedanjih slovenskih Tednov restavracij! Tudi po dvanajstih letih najbolj okusnega tedna leta, ki zato traja deset dni in se dvakrat letno ponovi, priljubljenost Tedna restavracij še vedno raste. Prvič ali ponovno je na TR24P nastopilo 8 restavracij. Na pomladnem TR so nastopile tudi 3 restavracije z Michelinovo zvezdico. Letošnji poudarek TR je izvirnost, pod sloganom Original, ne kopija! Chefinje in chefi so zato pripravili jedi, ki so izražale njihovo kuharsko izvirnost in ustvarjalnost ter poudarjale, v čemer se od drugih – razlikujejo! Osnovna cena menijev v 2024 je 24 evrov, v restavracijah z dvema srčkoma je dodatek za kakovost 2 evra (cena 26 evrov) in v restavracijah s tremi ali več srčki 6 evrov (cena 30 evrov). Leto 2024 je Teden restavracij začel sveže, z novo podobo, ki so jo pripravili v agenciji Medias kreativ. Nov logotip poudarja črki TR, ki sta tako med gostinci in gosti že postali prepoznavna oznaka za Teden restavracij. Barvna shema odraža svežino in sodobnost. Barve sledijo menjavanju sezon in tako povezujejo celotno leto: primarna modra barva je povezovalni element, roza barva predstavlja pomladno dogajanje, rumena pa jesenski del. Partnerji TR 2024 Izbrana kakovost – Slovenija Teden restavracij, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah. Na menijih Tedna restavracij je bilo posebej označeno kakovostno, slovensko, certificirano goveje in perutninsko meso iz sheme ”izbrana kakovost – Slovenija”. Radgonske Gorice Radgonske Gorice so naša najstarejša peničarska klet, Zlata radgonska penina pa je najstarejša slovenska penina, s katero že tradicionalno kot uradno penino TR nazdravljamo na Tednu restavracij. Radenska Radenska je nova uradna voda Tedna restavracij. Njena zgodovina je dolga že 155 let in je sinonim za naravno mineralno vodo pri nas in v regiji. V sodelovanju z Radensko je Teden restavracij izpostavil kakovost vode kot pomembno vrednoto tudi v kulinariki. SISTEM-PRO Pogoj za nemoteno ustvarjanje kulinaričnih kreacij je brezhibno urejena in delujoča kuhinja. Partner Tedna restavracij je zato SISTEM-PRO, generalni zastopnik opreme za profesionalne kuhinje Electrolux Professional, ki gostincem ponuja vrhunsko termično, hladilno in nevtralno kuhinjsko opremo. Staropramen Staropramen je ena najbolj prepoznavnih znamk piva v Evropi, s 155-letno tradicijo. Kot partner Tedna restavracij Staropramen spodbuja razvoj gastronomije v Sloveniji in krepi vlogo piva tudi v visoki kulinariki. Europlakat Europlakat je vodilni ponudnik zunanjega oglaševanja v Sloveniji. Kot novi partner Tedna restavracij je novo celostno podobo TR predstavil na jumbo plakatih po vsej Sloveniji in tako vabil na obisk najokusnejšega tedna leta. Več kot 110 tisoč gostov Spet novi rekord Tedna restavracij! Na jesenskem Tednu restavracij 2023 je bilo v desetih dneh najbolj okusnega tedna toliko gostov kot še nikoli! Po enajstih letih priljubljenost Tedna restavracij še vedno raste. Sodelovale so 103 restavracije, od tega 5 prvič. Preko strežnika Tedna restavracij je bilo rezerviranih kar 14.984 miz, če računamo še druge načine elektronskih rezervacij, telefonske rezervacije in neomajni optimizem tistih gostov, ki so upali na ”last minute” in skušali srečo brez rezervacije, je bilo na jesenskem Tednu restavracij več kot 60 tisoč gostov! Ker je bila rekordna tudi pomlad, z več kot 50 tisoč gosti, je rekordno celotno leto 2023 – več kot 110 tisoč gostov, pomladi v 108 restavracijah in jeseni v 103! Zadovoljni so gostje, ker so uživali v menijih, ki so poudarjali geslo letošnjega Tedna restavracij: Več okusa, manj ostankov. Zadovoljni so gostinci, ker so bili polni kot še nikoli, zato ker so si pridobili tudi nove goste, ki jih sicer brez Tedna restavracij in iskalnika najboljših slovenskih gostiln www.vivi.si, ki akcijo organizira, ne bi našli. In zato so zadovoljni tudi partnerji Tedna restavracij: Izbrana kakovost – Slovenija, Radgonske gorice, CANA, STO, Slovenska turistična organizacija, Staropramen in Sistem-Pro, Electrolux Professional. Osnovna cena menijev TR v letu 2023 je bila 23 evrov; dodatek za 2 srčka je bil 2 evra (cena 25 evrov) in dodatek za 3 ali več srčkov 5 evrov (cena 28 evrov). 50 tisoč pomladnih gostov Pomladni Teden restavracij 2023 je imel več kot 50 tisoč gostov, kar je novi pomladni rekord Tedna Termina TR v letu 2023: 24. 3. – 2. 4. in 13. – 22. 10. Jesenski in letni rekord! Več kot 60 tisoč gostov v jesenskem TR! V celem letu, s pomladnimi več kot 45 tisoč gosti, torej večl kot 100 tisoč! Slovenske restavracije, vsaj teh 107, ki jih je od 14. do 23. oktobra sodelovalo na jesenskem Tednu restavracij 2022, še nikoli niso bile tako polne. Strežniki spletne strani Tedna restavracij še nikoli niso bili tako obremenjeni. Družabna omrežja še nikoli niso bila tako polna Tedna restavracij. Samo po elektronski pošti je bilo opravljenih več kot 15 tisoč rezervacij. Že to pomeni več kot 40 tisoč gostov. Ne da bi računali druge načine elektronskih rezervacij, telefonske rezervacije in neomajni optimizem tistih gostov, ki so upali na ”last minute” in skušali srečo brez rezervacije. Ko število jesenskih obiskovalcem ocenjujemo na 60 tisoč, smo kvečjemu preskromni, kajti v primerjavi z doslej rekordnim TR, jeseni 2021, je bilo tokrat kar 15 % več rezervacij, v primerjavi z rekordno pomladjo 2022 pa je bilo jeseni kar 54 % več elektronskih rezervacij! Seveda je bilo rekordno tudi vse drugo. Spletna stran www.vivi.si, ki gosti Teden restavracij (www.tedenrestavracij.si) in je vse leto iskalnik najboljših slovenskih gostiln in restavracij (v slovenskem in angleškem jeziku), je imela v mesecu dni, od začetka sprejemanja rezervacij (19. september) do konca TR (23. oktober), 150.847 edinstvenih obiskovalcev, ki so opravili 1.173.369 sej! Rekordna sta bila tudi skupna dosega Tedna restavracij na Facebooku, kjer je bilo 230.079 uporabnikov, in Instagramu (22.628 uporabnikov)! Osnovna cena menijev TR v letu 2022 je bila 21 evrov; dodatek za 2 srčka je bil 2 evra (cena 23 evrov) in dodatek za 3 ali več srčkov 6 evrov (cena 27 evrov). Termina TR v letu 2022: 25. 3. – 3. 4. in 14. – 23. 10. Pomladni Teden restavracij 2022, od 25. marca do 3. aprila, je bil spomladansko rekorden, saj se ga je udeležilo kar 45.000 gostov! Po desetih letih Teden restavracij še vedno raste in vedno bolj upravičuje sloves najbolj množične slovenske kulinarične akcije! S Tednom restavracij se je tako letos začela pomlad, končalo pa se je covidno-omejitveno dvoletje. V gostilne se je znova vrnila družabnost, gostinska dejavnost je ponovno zaživela. V pomladnem Tednu restavracij so sodelovale 104 restavracije. Rekord tudi med epidemijo Jesenski Teden restavracij 2021 je bil rekorden po številu obiskovalcev. V desetih dneh je 98 izbranih slovenskih restavracij in gostiln namreč obiskalo več kot 60.000 gostov! V letu 2021, ki je bilo močno zaznamovano z epidemijo covida, dolgim zaprtjem gostinstva in drugih dejavnosti ter zaščitnimi ukrepi, je bilo tako spomladi in jeseni skoraj 100.000 gostov Tedna Restavracij! Jesenski Teden restavracij je bil rekorden še preden se je sploh začel. Že zbiranje rezervacij, ki se začne deset dni pred začetkom Tedna, je potrdilo izredno zanimanje dobrojedcev. Do konca se je tako nabralo rekordno število rezervacij preko spletne strani Tedna restavracij, kar 13.459 (za več kot 40.000 gostov)! Tako veliko povečanje rezervacij – v primerjavi s pomladjo 2021 za 64 %, z jesenjo 2020 za 7 % in z jesenjo 2019 za 26 % – potrjuje, da priljubljenost Tedna restavracij še zmeraj raste. Osnovna cena menijev TR v letu 2021 je bila 19 evrov; dodatek za kakovost za 2 srčka je bil 2 evra (cena 21 evrov) in dodatek za 3 ali več srčkov 6 evrov (cena 25 evrov). Termina TR v letu 2021: 18. – 27. 6. in 8. – 17. 10. Število obiskovalcev – 35.000 – je bilo kljub vsem omejitvam in težavam zaradi epidemije primerljivo s spomladanskimi akcijami 2018 in 2019. Spomladanski Teden restavracij smo morali terminsko premakniti na konec pomladi/začetek poletja, ko so se že začeli dopusti (gostov in gostincev), zaščitni ukrepi zaradi covida so bili ostri, gostilne in restavracije pa so bile zaprte skoraj sedem mesecev, zato so imeli gostinci veliko težav s kadri in zagonom, gostje pa z vnovičnim privajanjem na ”odprtost”. Vseeno pa je bil Teden restavracij množično obiskan in je uspel zagnati tako gostince kot njihove goste! Zato je bilo več kot 35 tisoč obiskovalcev spomladanskega TR potrditev priljubljenosti in prepoznavnosti pravega TR kulinaričnega gibanja. Sodelujoče restavracije 4 srčki 3 srčki 2 srčka Nasmeh 1 srček Po pandemiji rekordna pomlad Rekorden Teden restavracij, kljub pandemiji, spomladanski prestavitvi datuma z začetka na konec marca in jesenskem skrajšanju zaradi lockdowna! Več kot 100.000 obiskovalcev. Jesenski Teden restavracij 2020 je zaradi koronavirusa in zaprtja gostinskih lokalov trajal le osem dni, namesto deset, a je bil vseeno rekorden! To je najboljši dokaz, kako pomembna, priljubljena in množična akcija je Teden restavracij. V letu 2020, spomladi in jeseni, je tako Teden restavracij, kljub koroni in vsem njenim omejitvam, zbral več kot 100.000 obiskovalcev! Potem ko je bil že junijski Teden restavracij 2020 rekorden spomladanski Teden restavracij v osmih letih te najbolj množične slovenske kulinarične akcije, je bil tudi jesenski na najboljši poti k novemu rekordu. Z dvema dnevoma skrajšanja pa se je vseeno izenačil z najbolj množično jesensko akcijo leta 2018. V jesenskem Tednu restavracij je sodelovala 105 gostiln in restavracij, v spomladanskem pa 101. Osnovna cena menijev TR v letu 2020 je bila 19 evrov; v tem letu je TR uvedel dodatek za kakovost za boljše ocenjene restavracije (3 ali več srčkov), ki je znašal 6 evrov (cena menija 25 evrov). Termina TR v letu 2020: 12. – 21. 6. in 9. – 16. 10. Prvotni spomladanski termin od 20. – 29. 3. je bil zaradi epidemije odpovedan, jesenski pa je bil skrajšan za dva dni. Sodelujoče restavracije 4 srčki 3 srčki Z zvezdico so označene restavracije s ceno menija 25 evrov. 2 srčka Nasmeh 1 srček Teden restavracij prvič tudi za tuje dobrojedce V letu 2019 sodelovalo skupno kar 117 odličnih slovenskih gostiln in restavracij. V letu 2019 je v najbolj množični kulinarični v Sloveniji spomladi sodelovalo 105 gostiln in restavracij, jeseni pa 100 (skupno 117), njihovi posebni meniji po ceni 19 evrov pa so pritegnili skupno več kot 90 tisoč gostov. Z jesensko akcijo in začetkom sodelovanja s Slovensko turistično organizacijo je Teden restavracij začel nagovarjati tudi tuje goste. Teden restavracij 2019 je izpostavil slovenske vinarje in njihova odlična vina. Vinska spremljava je tako postala stalnica vrhunskih menijev. Termina TR v letu 2019: 29. 3. – 7. 4. in 11. – 20. 10. Sodelujoče restavracije V letu 2018 je Teden restavracij okusilo več kot 92 tisoč gostov. Še v nedeljo, zadnji dan, ste nekateri rezervirali. Čeprav je bilo marsikje že na začetku tedna polno. A to tudi pomeni, da je bilo oboje, zanimanje pri gostih do konca, in polno pri (skoraj) vseh gostiteljih. Dobrojedci ste tako brskali po spletni strani med sto predstavljenimi restavracijami in njihovimi meniji, rezervirali po mailu in telefonu, obiskovali in – sodeč po srečnih in zadovoljnih odmevih – uživali ob jesenskih menijih TR 2018, da je bilo znova rekordno! Spomladi je bilo več kot 40 tisoč gostov, jeseni pa jih je bilo več kot 50 tisoč! Torej več kot 92 tisoč menijev TR v letu dni! Zato smo tudi organizatorji srečni in zadovoljni, pa še malo ponosni za povrh. In zato čestitamo obojim, več kot 92 tisoč gostom, ki ste že pravi dobrojedci, saj so vam dobre jedi in uživanje v dobrih gostilnah vedno bolj način življenja, in stotniji gostiteljev, sodelujočim restavracijam, gostilnam, hišam, domačijam, z več kot tisoč slovenskimi gostinci, ki so deset dni res dobro in pridno delali! Cena menijev TR v letu 2018 je bila 18 evrov. Termina TR v letu 2018: 16. – 25. 3. in 12. – 21. 10. Sodelujoče restavracije Na pomladnem in jesenskem Tednu restavracij skupno več kot 90 tisoč gostov! Slovensko dobrojedsko gibanje je vedno večje. Najbolj okusen teden v letu je bil znova rekorden: jesenski Teden restavracij je v 97 sodelujočih gostilnah in restavracijah po vsej Sloveniji v desetih dneh obiskalo skupno 49 tisoč gostov! V letu 2017, potem ko je imel spomladanski Teden 43 tisoč gostov, je tako Teden restavracij postregel kar 92 tisoč dobrojedcem! Rekorden pa ni bil samo obisk restavracij, temveč tudi navdušenje dobrojedk in dobrojedcev. Naraščajoče zanimanje za kulinarično akcijo je botrovalo tudi prenovi spletne strani, ki je v novi podobi zaživela ob pričetku rezervacij. Cena menijev TR v letu 2017 je bila 17 evrov. Termina TR v letu 2017: 10. – 19. 3. in 13. – 22. 10. Sodelujoče restavracije Največja slovenska kulinarična prireditev je v letu 2016 presegla številko 80.000 prodanih menijev v 91 sodelujočih restavracijah. Čeprav poidejo rezervacije v najbolj znanih in najbolje ocenjenih restavracijah najhitreje, gostje potujejo po vsej Sloveniji in izbirajo restavracije glede na atraktivnost posebnih menijev. Prijazna in enotna cena je sicer glavni čar Tedna restavracij, toda večina restavracij pripravi tudi dodatno ponudbo, in ne zaman. Gostinci pa niso zadovoljni le zaradi množičnega obiska, temveč še bolj zaradi reakcij gostov. Cena menijev TR v letu 2016 je bila 16 evrov. Termina TR v letu 2016: 11. – 20. 3. in 21. – 30. 10. Sodelujoče restavracije Več kot 76.000 zadovoljnih dobrojedcev Vsaka ponovitev Tedna restavracij je rekordna! Največja slovenska kulinarična prireditev, ki vsako leto poteka dvakrat, spomladi in jeseni, je tako letos na posebne menije po ceni 15 evrov v 87 vrhunskih slovenskih restavracijah privabila skupaj kar 76 tisoč gostov, samo jeseni od tega 42 tisoč. Akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, ki se je po uvodu v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 iz Maribora razširila po vsej Sloveniji, je tako dokončno prerasla v množično gibanje, v okviru katerega dvakrat letno po deset dni dobrojedci vseh generacij potujejo med najboljšimi slovenskimi restavracijami in gostilnami. Teden restavracij pa močno odmeva tudi na medmrežju. Spletna stran akcije, ki poteka dvakrat letno po deset dni, ima rekordno obiskanost. Podatki za prvih deset mesecev 2015: več kot 160.000 uporabnikov je ustvarilo več kot 2.130.000 ogledov. Še veliko več odmevov, v veliki večini zadovoljnih, pa kroži po družabnih omrežjih, saj so v času TR gostje tudi kulinarični kritiki. Pomladni Teden restavracij 2015 je bil od 20. do 29. marca, jesenski pa od 16. do 25. oktobra. Sodelujoče restavracije Sodelujejo samo in vsi najboljši Po uspešnem jesenskem Tednu restavracij v letu 2013 je vedno večje slovensko kulinarično gibanje že komaj čakalo na nadaljevanje, v katerem bodo v še več vrhunskih restavracijah v in s chefovim podpisom nastopale sezonske in lokalne sestavine s poreklom. Že številke iz leta 2013 so bile izjemne, toda že prvi del Tedna restavracij 2014 jih je presegel! V devetih pomladnih dneh, od 22. do 30. marca, je 69 vrhunskih slovenskih restavracij v okviru Tedna restavracij – 100 posebnih menijev po posebni, enotni ceni 14 evrov – obiskalo več kot 15.000 gostov! Jesenski termin, od 18. do 26. oktobra, pa je to številko še več kot podvojil – z več kot 33.000 zadovoljnimi gosti! Odmevi gostov po sklenjenem Tednu restavracij 2014 so še dolgo krožili po socialnih omrežjih in navdušenje nad dobrojedskimi predstavami v sodelujočih restavracijah po vsej Sloveniji združevali v skupno vprašanje: ”Kdaj se začne sprejemanje rezervacij za naslednji TR?” Tudi odmevi gostincev imajo skupni imenovalec, ki ga je bard slovenske vrhunske kulinarike, edini z Michelinovo zvezdico odlikovani slovenski chef, Andrej Kuhar povzel tako: ”Vedeli smo, da bo zanimanje veliko, a vseeno smo bili presenečeni. Takšno zanimanje kot letos, to je nekaj izjemnega, zaradi tega gostincem v teh kriznih časih hitreje bije srce, to je tudi dokaz, da je slovenska vrhunska kulinarika na pohodu do kakovosti velikih, že uveljavljenih kulinaričnih dežel.” Sodelujoče restavracije Prvi vseslovenski Teden restavracij Včasih tudi novinarju ni potrebno na dolgo, široko in podrobno razpredati, temveč lahko zapiše le preprosto in jasno: ”Hvala!” – ”Pridobiti gosta, ki se bo z veseljem in na podlagi krasne izkušnje vrnil še kdaj, celo čim prej!” Telefon je zvonil brez prekinitev, od jutra do poznega večera, od začetka oktobra do konca Tedna restavracij 2013. Najprej so klicali chefi, gostilničarji in kuharji: ”Pa bodo gostje vedeli, da poteka teden restavracij?” jih je skrbelo po nepotrebnem, ker takoj ko smo odprli novo spletno stran in 65 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln začelo sprejemati rezervacije, so kontaktno telefonsko številko zasedli gostje. ”Kje je še prosto? Lahko kar pri vas rezerviramo? Prosim, nujno moramo dobiti prostor…” Šlo je celo tako daleč: ”Pravi astronaut je pri nas obisku in bi zelo rad obiskal ta teden prav to restavracijo …” Tretja vrsta klicev pa je bila najbolj ubrana. In tudi najbolj prijetna. ”Čestitamo! Odlična ideja! Bravo! Hvala!” Ekipa Tedna restavracij 2013, ki je zakrivila organizacijo, se zato čisto vsem, ki ste v tej množični akciji – ocenjujemo, da je bilo v devetih dneh v 65 restavracijah skupaj več kot 15.000 gostov! – sodelovali, zato iskreno in iz srca zahvaljuje ter se toplo priporoča tudi za – prihodnjič! Da, seveda, to je bil šele prvi vseslovenski Teden restavracij! Cena menijev TR v letu 2013, od 12. do 20. oktobra, je bila 13 evrov. Sodelujoče restavracije Teden restavracij prvi(č) v Sloveniji Prvi Teden restavracij, od 12. do 20. maja 2012, z ”EPK meniji” za 12 evrov, je pošteno razburkal mariborsko kulinarično sceno. Če smo pred 12. majem mislili, da v Mariboru nimamo ne dobrih restavracij in ne dobrih gostov, zdaj po 20. maju, v letu epekajevem, vemo, da imamo 12 dobrih restavracij in nekaj tisoč dobrih gostov! Bilo je okusno! V vsaki restavraciji je bila vsaj ena jed v trihodnem meniju, ki je bila zares dobra, takšna, da bi dobila v NeDelu 4 sončke! To je veliko. Tudi zato, ker preostali jedi prav tako nista ostali na krožniku. Bilo je presenetljivo! Vedeli smo, da nismo bušmani … Če gre po vsem svetu, bo šlo tudi pri nas. Pa čeprav smo v Mariboru … A nismo pričakovali, da bo že prvi poskus tako uspel. Da se bodo gostinci tako potrudili in da bodo gostje idejo tako množično in z veseljem sprejeli. Seveda pa se (še) ni zgodil čudež in se kakovost hrane v mariborskih restavracijah v devetih dneh ni dvignila za dva sončka … Fiksni meniji so nekaj drugega kot ponudba a la carte, kjer gostinci ponujajo preširok izbor, gostje pa imajo ob vsaki jedi še svoje specialne zahteve. Na ”menije EPK” so se kuharji lahko pripravili in gostje jih nismo mogli (skušali) spreminjati. Mar ni ravno to tisto, kar bi se morali oboji naučiti iz tega Tedna?! Mar ni to dokaz, da je potrebno jedilne liste skrajšati, osvoboditi navlake in klasike, predvsem pa jim dodati ustvarjalnost? Če so si bili jedilni listi do 12. maja siamsko podobni, je po 20. maju epekajevega leta čas, da jih, gostinci in kuharji, začnete spreminjati! Gostje smo dokazali, da si želimo raznolikosti. Zaradi uspešne pomladne premiere smo jeseni Teden restavracij v okviru EPK ponovili, vključili pa še tri restavracije iz partnerskih mest, Velenja, Murske Sobote in Ptuja. Sodelujoče restavracije V prvem Tednu restavracij spomladi 2012, od 12. – 20. maja 2012, v okviru Evropske prestolnice kulture, so sodelovale mariborske restavracije: Hotel Arena, Maribor V jesenskem Tednu restavracij od 17. – 25. 11. 2012 so sodelovale restavracije iz Maribora in EPK partnerskih mest Velenje, Murska Sobota in Ptuj:Zgodovina Tedna restavracij
2024
2023
restavracij! V pomladnem Tednu restavracij je sodelovalo 108 restavracij in gostiln. Prvič je spomladi 2023 sodelovalo 7 restavracij. Med temi 10 najvišje ocenjenimi slovenskimi restavracijami na www.vivi.si jih je v pomladnem TR sodelovalo kar 6, od 32 restavracij, ki so ocenjene s 3 srčki, kar jih uvršča med mednarodno-vrhunske, pa jih je sodelovalo 27!2022
Spomladi 45 tisoč gostov
2021
Po pandemiji rekordna pomlad
JB Restavracija, Ljubljana Ošterija Debeluh, Brežice Bistro grad Štanjel, Štanjel Galerija okusov, Novo Celje Gostilna Krištof, Predoslje Gostilna Rajh, Bakovci Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve Gostilna Repovž, Šentjanž Gostilnica Ruj, Dol pri Vogljah Grič, Šentjošt nad Horjulom Pavus – Grad Laško, Laško Pikol, Nova Gorica Restavracija Julijana, Bled Restavracija Mak, Maribor Restavracija Maxim, Ljubljana Restavracija Na pul, Drečji Vrh Restavracija Strelec, Ljubljana Špacapanova hiša, Komen TaBar, Ljubljana Vila Planinka, Zgornje Jezersko Arkade Cigoj, Črniče Bistro Štorja, Postojna City Terasa, Maribor Džungla Gastrobar, Koper Element, Črnuče Gostilna Grič by Andrej Smogavc, Škalce Gostilna na Gradu, Ljubljana Gostilna Pr’ Matičku, Kranj Hiša Ančka, Slovenj Gradec Hiša Fink, Novo mesto Kulinarični Študio, Koper Lesnika, Mozirje Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice Restavracija Calypso, Nova Gorica Restavracija Harfa, Ljubljana Restavracija Kodila, Markišavci Restavracija Manna, Ljubljana Restavracija Rizibizi, Portorož Restavracija Sedem, Maribor Restavracija Tabor, Podbrezje Stara gostilna, Piran Tri lučke, Sremič Gostilna Mencinger, Črešnjevci Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani Altroke, Ljubljana Domačija Kabaj Morel, Dobrovo Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik Fink&Situla, Novo Mesto Fudo, Maribor Gostilna Antonač, Bojanji Vrh Gostilna Francl, Zagrad Gostilna Podfarovž, Vipava Gostilna Pr Čop, Podkum Gostilna pri hrastu, Nova Gorica Gostilna pri Kmetec, Celje Gostilna pri Lešniku, Maribor Gostilna Termika, Ozeljan Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem Gostišče Kapušin, Krasinec Grajska Vinoteka, Ljubljana Istrian bistro & tapas bar, Portorož Le Petit Restaurant, Ljubljana Restavracija 1906 Bled, Bled Restavracija Blejski grad, Bled Restavracija Brioni, Kranj Restavracija Center, Lesce Restavracija Hotel A, Arja vas Restavracija Mirje, Ljubljana Restavracija Shambala, Ljubljana Restavracija Tiffany, Nova Gorica Restavracija Topli val, Kobarid Restavracija Vander, Ljubljana Steakhouse Rožmarin, Maribor Valvas’or, Ljubljana 2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
Restavracija Betnava, Maribor
MAK, Maribor
Novi svet pri Stolnici, Maribor
Restavracija Panorama, hotel Draš, Maribor
Hotel Piramida, Maribor
Pri Florjanu, Maribor
Pri Lešniku, Maribor
Pri treh ribnikih, Maribor
Rožmarin, Maribor
Restavracija Terasa, Maribor
Restavracija Villa Rustica, Maribor
Hotel Arena, Maribor
Restavracija Betnava, Maribor
MAK, Maribor
Novi svet pri Stolnici, Maribor
Restavracija Panorama, Maribor
Hotel Piramida, Maribor
Pri Florjanu, Maribor
Pri Lešniku, Maribor
Pri treh ribnikih, Maribor
Rožmarin, Maribor
Restavracija Terasa, Maribor
Restavracija Villa Rustica, Maribor
Gostilna Rajh, Bakovci
Ribič, Ptuj
Vila Herberstein, Velenje
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.