Tistim, ki tudi pod Alpami ne morejo brez morja, kreativnost Anite Potočnik ponuja več od klasike, ki je je povsod preveč, tisti, ki jim je obisk gostilne družabni obred, pa najdejo dovolj razlogov, da še ne gredo domov.
Datum rojstva: 16. 12. 1969
Izobrazba: Gostinski tehnik
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Pripravniška doba pri Janezu Lenčku, seminarji pri Gorazdu Potočniku, Igorju Jagodicu, Karimu Merdjadimu
Kuharska filozofija:
Jej, pij, ljubi, moli za zdravo pamet in trdo delaj.
Največji kuharski/gostinski uspehi:
Na osnovi stare kmečke kuhinje ustvarjati zahtevnejše, modernejše, jedi z drugačnim pristopom in konceptom.
Najljubša sestavina: zelišča in divje rastline
Najljubša jed: čubrove krvavice, ki so jih deleli moževi starši
Najljubši kuharski pripomoček: dober mešalnik
Najljubša kuharska tehnika: pečenje
Najboljši chef:
Vsi chefi in chefinje, ki lastno podjetje vodijo s pozitivno bilanco in energijo ter zadovoljnimi zaposlenimi in nenazadnje tudi družino, ki jim stoji ob strani tudi v najtežjih preizkušnjah.
Najboljša restavracija na svetu:
Vse restavracije, ki se nanašajo na zgornjo postavko in da kljub letom in težavam skušajo napredovati v jedeh.
Kratek življenjepis:
Izhajam iz kmečke blejske družine. Pri petih letih sem prvič sama skuhala krompirjevo juho, v enem lončku za očeta v drugem pa zase. Takrat je mama dejala, da bom postala kuharica. Po končani osnovni šoli sem opravila gostinsko šolo, dve leti na Bledu ter dve leti v Ljubljani. Pripravniško dobo sem opravila v Grand Hotelu Toplice na Bledu,rvo zaposlitev pa dobila v Hotelu Ribno. Pri 24. letih sem se poročila s srednješolsko simpatijo Mihom Potočnikom in skupaj sva začela ustvarjati in iskati inovativnejše načine kuhanja. V veliko pomoč sta nama na tej poti ob strani stala tudi otroka in Mihova starša.