Boštjan Pavli

Pavlijeva sredozemska kuhinja zna v poslovnem okolju Ljubljane prepoznati želje gostov in jih hkrati kreativno nadgraditi. da se vedno več poslov sklene v modernem olivno-zeleno-rjavem ambientu na Murglah, niso krivi strici, temveč Pavlijeve jedi, ki so na isti mizi in hkrati lahko preproste in predvidljive, ter avtorske in celo avantgardne.

Datum rojstva: 22.02.1974

Izobrazba: kuhar

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Restavracija JBJanez Bratovž

Kuharska filozofija:
Sem pristaš osnovnih, prvinskih okusov. Najraje uporabljam pretežno domače sestavine, seveda tudi izključno sezonske. Jedem rad dodam neko osebno noto, a zgolj takšno, da jedi poudarim osnovni okus ne da, bi ga spremenil.

Največji kuharski/gostinski uspehi: da mi je pri 32 letih uspelo odpreti lastno restavracijo, na katero sem zelo ponosen.

Najljubša sestavina: čokolada, zelo hvaležna sestavina, ki pa ni nujno kot sladica

Najljubša jed: rad imam domače jedi, če bi lahko izbiral bi bilo na krožniku: krvavica, žganci in kislo zelje

Najljubši kuharski pripomoček: veliko jih je in najraje imam tiste, ki so mi najbolj v pomoč pri kuhanju oziroma pripravi jedi

Najljubša kuharska tehnika: kuhanje v vakuumu, ker se ohranijo okusi kot morajo biti

Najboljši chef: veliko jih je

Najboljša restavracija na svetu: ko bom obiskal nekaj mojih priljubljenih v živo, bom lažje povedal, katera od teh mi je najljubša

Kratek življenjepis:
Od kar vem zase, sem se igral s kuhalnicami. Z bratom sva kar naprej nekaj ustvarjala, domači so pa vse hvaležno pojedli. Veselje sem najbrž podedoval po mami, ki zelo rada in zelo dobro kuha. Zato najbrž ni naključje,  da sem se po osnovni šoli odločil za ljubljansko Gostinsko šolo, ki sem jo obiskoval z veseljem in končal z odliko. Takoj po srednji šoli sem se zaposlil v znani restavraciji JB. In tako kuham še danes. Po štirinajstih letih dela v JB-ju sem se odločil iti po svoje. Od nekdaj sem sanjal o svoji restavraciji, to je bila moja velika želja. Tako sem leta 2007, ob podpori žene Vesne, odprl Restavracijo Harfa. Vesel sem, da nam je uspelo. Ljudje so prepoznali naš slog in kakovost, zato se radi vračajo. To štejem za naš največji uspeh. In ko rečem nam ali naš, mislim na svojo uspešno ekipo, kjer mi z idejami in vizijo stojijo ob strani.

Sem tudi oče dveh sinov, starejši Maj je star 13 let in Nej jih ima 11. Mogoče bo šel kdo od njiju po mojih stopinjah. Zaenkrat se še rada vrtita z menoj po kuhinji in pomagata, čas pa bo pokazal svoje.