Datum rojstva: 14. 2. 1991
Izobrazba: kuhar
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
- Restavracija Chilli – Mitja Krnc,
- Restavracija 1906 Bled – Viktor Gros,
- Gostilna pr Kovač – Blaž Staroverski,
- Vila Podvin – Uroš Štefelin.
Kuharska filozofija:
Glede na to, da smo v Bohinju, kjer je veliko število dobrih in pristnih kmetij z vrhunskimi surovinami, je moja filozofija zelo preprosta – kuham samo z svežimi in lokalnimi sestavinami. Zelo rad uporabljam različne tehnike, jedi pa pripravljam na sodoben, predvsem zdrav način, in jih začinim s pridihom mediteranske kuhinje.
Največji kuharski/gostinski uspehi: postal sem chef v Restavraciji Triglav
Najljubša sestavina: bučno olje
Najljubša jed: dober steak
Najljubši kuharski pripomoček: dober nož
Najljubša kuharska tehnika: pečenje na nizki temperaturi
Najboljši chef: Grant Achatz, Massimo Bottura
Najboljša restavracija na svetu: Noma
Življenjepis:
Že pri 14ih sem začel kuhati, najprej doma, leto kasneje pa v restavraciji Grajska gostilnica v Radovljici. Nato sem se preselil na Bled, kuhal v večih restvracijah z različnimi kulinaričnimi filozofijami. Precej časa v restavraciji Chilli, nato pa me je pot pripeljala do restavracije 1906 Bled, kjer sem se prvič seznanil z novodobno kuhinjo. Nekaj mesecev sem svoje sposobnosti preiskusil v Podvinu pri Urošu Štefelinu, nakar se mi je ponudila priložnost, da postanem chef, najprej v blejskem in nato še tukaj v bohinjskem Triglavu…