Datum rojstva: 2. 4. 1987
Izobrazba: Organizator v gostinstvu
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Bine Volčič – Promenada, Bled
Peter Gilmore – Quay restaurant, Sydney
Marcus Eaves – Pied a Terre, London
Igor Jagodic – Strelec, Ljubljana
Heston Blumenthal – The Fat Duck, London
Esben Holmboe Bang – Maaemo, Oslo
Kuharska filozofija:
Nobena jed ne more biti boljša od sestavine. Sezona, kvaliteta, svežina… spoštovanje do gosta, do ljudi, ki pridelajo hrano, do hrane same in konec koncev tudi do sebe.
Največji kuharski/gostinski uspehi:
Raznih tekmovanj se ne udeležujem, smatram pa za velik uspeh to, da lahko kuham in sem kreativen.
Najljubša sestavina: citrusi
Najljubša jed: dober sashimi
Najljubši kuharski pripomoček: pinceta, nož
Najljubša kuharska tehnika:
vse so mi enako ljube in enako pomembne
Najboljši chef: Pascal Barbot
Najboljša restavracija na svetu: Eleven Madison Park
Kratek življenjepis:
Svojo kuharsko pot je začel v Gourmet restavraciji Promenada. Svoje spretnosti je pilil tudi pod mentorstvom Bineta Volčiča, enega najbolj priznanih kuharjev v Sloveniji. Pot ga je nato zanesla v Sydney, kjer je opravljal prakso v restavraciji Quay. Kasneje se je leto dni kulinarično izpopolnjeval tudi v Londonu, v restavraciji Pied a Terre z eno Michelinovo zvezdico. Leta 2013 ga je v Sloveniji čakalo delo v še eni ugledni restavraciji pod mentorstvom Igorja Jagodica. V tem obdobju je, ponovno v Združenem kraljestvu, kot kuharski pripravnik delal v restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami – Fat Duck.
Konec leta 2015 se je Jorg pridružil znameniti restavraciji Smrekarjev hram. S svojo inovativnostjo in zagnanostjo je ponudbi dal čisto poseben kulinarični pridih. Ko je Hotel Union Smrekarjev hram prenovil v (Jorgov) Atelje, je mladi chef postal še podjetnik, skupaj s poslovnim partnerjem in vodjo restavracije Atelje Matjažem Ivancem.