Kristjan Anderlič

Datum rojstva: 15. 4. 1987

Izobrazba: VSGT Maribor

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Ana Roš, Hiša Franko
  • Oriol Ivern, Hisop, Barcelona
  • Joško Sirk, La subida, Cormons, Italia
  • Petr Kunc, Soho+, Praga, Češka republika

Kuharska filozofija:
Ljubezen, strast in predanost so moje gonilo pri kreiranju jedi, odkrivanju novih živil in združevanju okusov. Gostom želim ponuditi sveže, inovativno in drugačno, zato iščem inspiracijo v naravi, preteklosti, kuharskih knjigah ali pogovoru s sodelavci. Zadovoljen gost je moja omama.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Uvrstitev med Top 5 v regiji vzhod Slovenia Restaurant Avard

Najljubša sestavina: krompir

Najljubša jed: pohan sir s tatarsko omako, pommes fritess in motovilec z jajčko

Najljubši kuharski pripomoček: nož, Global G2

Najljubša kuharska tehnika: pečenje v ponvi

Najboljši chef: Ana Roš, Tom Aikens, Grant Achatz, Marco Pierre White, Heston Blumenthal

Najboljša restavracija na svetu: Alinea

Kratek življenjepis:

Ljubezen do hrane in kuhinje sta bila Kristjanu položena že v zibelko, saj se je rodil v družini predanih gostincev. Starša sta ga že kot otroka spoznala s svetom gostinstva in ob opazovanju njune strasti je tudi sam hitro vzljubil ta poklic. Že kot otrok je rad poprijel za kuhalnico in se vrtel po kuhinji, zato ni bilo presenečenje, da se je vpisal in uspešno končal najprej Srednjo šolo za gostinstvo in turizem in nato še Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru.

Želja po dodatnem znanju, kreativnosti in drugačnosti sta ga vodili v uveljavljene restavracije v tujini, kjer je opazoval in se učil od najboljših, spoznaval različne kuhinje, tehnike priprave jedi ter filozofijo in način kreiranja posameznih chefov. Vso pridobljeno znanje je ponotranjil in oplemenitil s svojim pristopom, na svoj način in po treh letih v tujini sprejel nov izziv ter postal vodja kuhinje v Restavraciji Sedem, VSGT.