Datum rojstva: 23. 03. 1992
Izobrazba: org. posl. gost. tur.
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Chef Borut Jakič, Chef Janez Bratovž; JB restavracija, hotel Aleksander, Shambala, Dvor Tacen, Tomi Portorož, Skipass, Evergreen
Kuharska filozofija:
V pojmu mladost se skriva več pomenov. Z mladostjo se izražajo barve, vonji, okusi in arome na svojstven način. V mladosti se skriva vrhunec drznosti, izzivalnosti in ustvarjalnosti. Z uporabo čajev, kot meni najljubšo sestavino, v kulinariki poskušam povezati vse zgoraj navedene dejavnike in rezultat prikazati na krožnikih.
Največji kuharski/gostinski uspehi:
– 3. mesto v polfinalnem izboru za najboljšega svetovnega mladega kuharja St. Pellegrino 2015 v Izraelu
– avtor knjige: 44 odtenkov čaja
– ekipno 5. mesto in 2 srebrni medalji na mednarodnem tekmovanju mladih kuharjev v Južni Koreji
– 2 ekipni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu v Luksemburgu
– 2 ekipni bronasti medalji na kuharski olimpijadi v Nemčiji
Najljubša sestavina: čaj; avtor knjige 44 odtenkov čaja
Najljubša jed: jih je preveč za naštevati
Najljubši kuharski pripomoček: krmeljev nož
Najljubša kuharska tehnika: dimljenje
Najboljši chef: Grant Achatz
Najboljša restavracija na svetu: Alinea
Kratek življenjepis:
Izobrazba
september 2007 – juli 2011: gastronomski technik, Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana
oktober 2011 – junij 2013: org. posl. gost. tur., Biotehniški izobraževalni center Ljubljana
Delovne izkušnje
november 2007 – januar 2009: Commis chef, JB Restavracija, Ljubljana
maj 2008 – marec 2011: Barista, Mojster Caffee, Ljubljana
junij 2012 – januar 2013: Sous chef, Hotel Aleksander*****, Rogaška Slatina
marec 2013 – avgust 2013: Sous chef, restavracija Shambala, Ljubljana
oktober 2013 – december 2013: Chef de cuisine, Dvor Tacen, Ljubljana
april 2014 – januar 2015: Sous chef, Hotel Aleksander*****, Rogaška Slatina
januar 2015 – november 2015: Chef de cuisine, Restaurant Tomi, Portorož
november 2015 – februar 2018: Chef de cuisine, Hotel & Restaurant Skipass, Kranjska Gora
maj 2018 – junij 2020: Chef de cuisine, Restavracija Evergreen, Smlednik
avgust 202: Chef de cuisine restavracija Pen klub, Ljubljana