Sebastjan Plevčak

Datum rojstva: 21. 5. 1994

Izobrazba: Organizator gostinstva in turizma

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Villa Rustica, Maribor
  • Grand Hotel Portorož (Stefano Cosattini)
  • Restavracija Mak, Maribor (David Vračko)
  • Hotel Aleksander (Borut Jakič)
  • Hotel the Londres, San Sebastian, Španija

Kuharska filozofija:
Verjamem, da mora krožnik že vidno prepričati v odličen okus. Prepričan sem, da lahko s preprostimi živili dobre kakovosti ustvarimo izjemno harmonijo okusov. Pri svojem delu pogosto ne kompliciram. Prepustim se trenutni inspiraciji in običajno je ta najboljši recept. Med lokalnimi živili me pogosto inspirirajo skuta, med, ajda. Med ribami mi je ljub losos, ker ponuja številne možnosti priprave.

Največji kuharski/gostinski uspehi:

  • Peto mesto na  na svetovnem prvenstvo mladih kuharjev z mladinsko kuharsko reprezentanco
  • Najbojši mladi chef avstrijske Koroške 2016

Najljubša sestavina: maslo

Najljubša jed: testenine

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: odvisno od dneva, razpoloženja ter trenda

Najboljši chef: preveč jih je, da bi lahko izbiral

Najboljša restavracija na svetu:
Načeloma nimam najbolše restavracije, saj je ogromno restavracij, katere so skriti biseri kulinarične scene – nekateri še neodkriti.

Kratek življenjepis:
/