Chefovski spopad na Smledniku

  • Štefan

    Rudi Štefan iz šibeniškega Pelegrinija, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico, foto zgodba z zadnjega obiska pa je tukaj,

    pelegrini chef Štefan
    od
    Avtor slike: UME
  • Kruhki

    je zelje ozvezdil z jagnjetino in fažolom (fižolom), zraven pa ponudil še miniaturne morske kruhke in tunove rulade,

    smlednik chefs stage štefan 1
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagodic

    Igor Jagodic z Ljubljanskega gradu (Strelec) pa mu je streljal s kislim zeljem, brancinom in gobami. Bilo je čisto drugače, toda vseeno tako podobno. Štefanovo zelje je bilo marinirano z gorčičnimi semeni, jagnjetina je bila iz Gospiča in iz črnega fižola je bil pire, Jagodicevo zelje je bilo prvo letošnje, brancin je bil, seveda, Fondin in Irena je za dokaz stala zraven, krema šampinjonov je bila za presenečenje, prah jurčkov pa za piko na i. Obe jedi sta bili tradicionalni in moderni, regionalni in svetovljanski, tako ”naši” kot ”njihovi”.

    smlednik chefs stage jagodic brancin 1
    od
    Avtor slike: UME
  • Štefelin

    Nič ”boljše” se niso bojevali drugi chefovski pari. Mario Jurjevič iz restavracije LD v hotelu Lešić Dimitri Palace na Korčuli je korčulski sashimi iz ciplja obložil s sušeno rdečo peso, redkvicami, hrenom in čebulo ter začinil s prahom sušenega morskega ježa.

    Ob njem je Uroš Štefelin (Vila Podvin) ponudil gorenjski zajtrk, iz Mrkotove trdinke, rdeče bohinjske polente, poširanega jajca, krompirja, ocvirkov krškopoljca, jelovških jurčkov, sušene slanine in Gartnerjevega bohinjskega sira. Za spremljavo so bila Roxanicheva vina.

    smlednik chefs stage štefelin zajtrk 1
    od
    Avtor slike: UME
  • Boba

    Vjeko Bašić iz Konobe Boba z Murterja je skuhal brodet iz na burji več dni sušenih morskih divjakov, morske mačke, morskega psa, ugorja in hobotnice, s polento.

    smlednik chefs stage boba 1
    od
    Avtor slike: UME
  • Košir

    Luka Košir (Gostišče Grič) pa je soparjeno štručko napolnil s trgano jagnjetino, dodal je še gorčico, čebulni čatni in Orešnikov zorjeni kozji sir. Za vinsko spremljavo je Ducal iz Svečine odprl v Londonu pravkar nagrajeno penino Sontia.

    smlednik chefs stage košir soparjena štručka 1
    od
    Avtor slike: UME
  • Buncek

    Marko Palfi iz The Garden bar & kitchen iz Čakovca je okrepčal s tradicionalno međimursko fižolovo juho z buncekom, svinjsko kračo, in bučnim oljem.

    smlednik chefs stage palfi fižolova juha buncek
    od
    Avtor slike: UME
  • Pavčnik

    Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor) pa je za nasprotje združil postrv in pivo, doma dimljeni postrvi je skuhal pivov ponzu, dodal vložene redkvice, postrvji kaviar in kislo polento. Obe jedi je spremljalo Bibichevo vino R5 iz petih belih sort.

    smlednik chefs stage pavčnik postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Jastog

    Marina Gaši (Marina, Novigrad) je cmok napolnila z jastogom in mu dodala stepeno sladko smetano.

    smlednik chefs stage gaši cmok jastog
    od
    Avtor slike: UME
  • Šiftar

    Zato je nastopil čas še za sladico, ki pa jo je Evergreenov novi chef Mojmir Šiftar  začinil na slano in po polžje. Na ješprenjev čips je nabrizgal mlečno čokolado, jo potresel s solnim cvetom, na njo je položil polža, kuhanega v jurkini marmeladi, vse to pa potopil v madagarskarsko čokolado z aromami po gozdnih sadežih, in dodal še cvet topinamburja.

    smlednik chefs stage šiftar polži 1
    od
    Avtor slike: UME
  • Vino

    Zraven je tekel Göncev sivi pinot. Da se je vse sploh lahko začelo, pa so hrvaški in slovenski chefi nazdravili s penečo slovensko istrsko malvazijo iz hrvaškega vinograda Monte Rosso.

    smlednik chefs stage šiftar polži 2
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!