Knappenhof

 • Planinska terasa

  Ob vznožju pogorja Rax je stara vila, ki je veljala za butični hotel že takrat, ko še niti trgovine niso bile boutique-butične. Obkroženi z gozdovi, travniki, ribniki, lepim razgledom in planinskim zrakom, je v njej počitniški mir užival že Sigmund Freud. Zdaj je tukaj najbolj priljubljena terasa pohodnikov na Rax.

  Knappenhof hotel, foto Christian Husar
  od
  Avtor slike: Christian Husar
 • Za pohodnike in dobrojedce

  Knappenhof je planinska dnevna soba hotelirke Helene Ramsbacher, ki ima butične in domačne hotele povsod, kjer živi – ob morju, na otoku Braču hotel Lemongarden, v mestu, v centru Dunaja hotel Tyrol, in ob jezeru, hotel Dvorec Seefels ob Vrbskem jezeru.

  Restavracija Knappenhof je namenjena tako pohodnikom, ki imajo najraje čevapčiče, kot dobrojedcem, ki jih sem privabi sloves v Sloveniji rojenega avstrijskega chefa leta 2021 Maxa Stiegla.

  Knappenhof, jedilnica
  od
 • Šampanjec na 'koči'

  Ker nismo prišli zaradi čevapčičev, se je sedemhodni meni chefa Maxa Stiegla začel s šampanjcem … Knappenhof je mešanica domačne planinske koče in luksuznega butičnega hotela. Šampanjec Andre Clovet, Bouzy, grand cuvee

  Knappenhof, šampanjec Andre Clouet
  od
 • Kruh presenečenja

  Saj ‘vsi’ že pečejo kruh z drožmi, a le redki uspejo tako prijetno presenetiti kot je nas Knappenhofov. Na to ‘kočo’ se ne gre s polnim nahrbtnikom.

  Knappenhof, kruh
  od
 • Konjski jezik

  Kjer za hrano skrbi Max Stiegl (Gut Purbach), nobena jed ni brez posebnosati. Kuhan jezik je konjski, za spremljavo sta tatar zlatovčice in majoneza z istrskimi tartufi.

  Knappenhof, pozdrav
  od
 • Dimljena zlatovčica

  Se da še bolj preprosto in zato boljše?! Zlatovčica je dimljena, za vsakega na pol, le z jabolčnim hrenom in kar z rokami. Vinska spremljava: Sauvignon 2020, lega Straden, Neumeister.

  Knappenhof, Dimljena zlatovščica in hren
  od
 • Gorsko seno

  Juha z gorskim senom – kokošja juha in cmoki z drobtinami in zdrobom. K seneni juhi je ‘dovoljeno’ tudi ‘seneno’ vino, Riesling 2019, Loimer, Kamptal.

  Knappenhof, Kasspressknoedel juha
  od
 • Telečji priželjc

  Telečji priželjc v masleni omaki, pečeni kruhov cmok, nakockana jušna zelenjava. Vinska spremljava: Auxey Duresses 2018, Agnes Paquet.

  Knappenhof, Telečji priželjc
  od
 • Jagnječji tajine

  Za glavno jed Stiegl preseneti z jagnjetino v tajine lončeni posodi: jagnječje pleče in ledvička, v rdečem vinu z gomoljno zelenjavo, za svežino dodan sladkorni grah, beli beluši in mlado korenje. Prilogi: kuskus s papriko in ješprenjeva rižota. Vinska spremljava: Eichkogel 2018, Kollwentz (modra frnakinja + zweigelt), zorjeno v velikih sodih.

  Knappenhof, Jagnječji tajine2
  od
 • Skutin cmok

  Skutin cmok z makom, jabolčni ragu (delišes jabolko), sladoled slane karamele. Vinska spremljava: šampanjec Brut rose, Andre Clovet (100 % modri pinot).

  Knappenhof, cmok
  od
 • Babičino pecivo

  Avstrijski petit fours: čokoladni gugelhupf ali marmorni kolaček, linške oči in makov rogljiček.

  Knappenhof, petit fours
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!