Knappenhof
-
Planinska terasa
Ob vznožju pogorja Rax je stara vila, ki je veljala za butični hotel že takrat, ko še niti trgovine niso bile boutique-butične. Obkroženi z gozdovi, travniki, ribniki, lepim razgledom in planinskim zrakom, je v njej počitniški mir užival že Sigmund Freud. Zdaj je tukaj najbolj priljubljena terasa pohodnikov na Rax.
Knappenhof hotel, foto Christian HusarodAvtor slike: Christian Husar -
Za pohodnike in dobrojedce
Knappenhof je planinska dnevna soba hotelirke Helene Ramsbacher, ki ima butične in domačne hotele povsod, kjer živi – ob morju, na otoku Braču hotel Lemongarden, v mestu, v centru Dunaja hotel Tyrol, in ob jezeru, hotel Dvorec Seefels ob Vrbskem jezeru.
Restavracija Knappenhof je namenjena tako pohodnikom, ki imajo najraje čevapčiče, kot dobrojedcem, ki jih sem privabi sloves v Sloveniji rojenega avstrijskega chefa leta 2021 Maxa Stiegla.
Knappenhof, jedilnicaod -
Šampanjec na 'koči'
Ker nismo prišli zaradi čevapčičev, se je sedemhodni meni chefa Maxa Stiegla začel s šampanjcem … Knappenhof je mešanica domačne planinske koče in luksuznega butičnega hotela. Šampanjec Andre Clovet, Bouzy, grand cuvee
Knappenhof, šampanjec Andre Clouetod -
Kruh presenečenja
Saj ‘vsi’ že pečejo kruh z drožmi, a le redki uspejo tako prijetno presenetiti kot je nas Knappenhofov. Na to ‘kočo’ se ne gre s polnim nahrbtnikom.
Knappenhof, kruhod -
Konjski jezik
Kjer za hrano skrbi Max Stiegl (Gut Purbach), nobena jed ni brez posebnosati. Kuhan jezik je konjski, za spremljavo sta tatar zlatovčice in majoneza z istrskimi tartufi.
Knappenhof, pozdravod -
Dimljena zlatovčica
Se da še bolj preprosto in zato boljše?! Zlatovčica je dimljena, za vsakega na pol, le z jabolčnim hrenom in kar z rokami. Vinska spremljava: Sauvignon 2020, lega Straden, Neumeister.
Knappenhof, Dimljena zlatovščica in hrenod -
Gorsko seno
Juha z gorskim senom – kokošja juha in cmoki z drobtinami in zdrobom. K seneni juhi je ‘dovoljeno’ tudi ‘seneno’ vino, Riesling 2019, Loimer, Kamptal.
Knappenhof, Kasspressknoedel juhaod -
Telečji priželjc
Telečji priželjc v masleni omaki, pečeni kruhov cmok, nakockana jušna zelenjava. Vinska spremljava: Auxey Duresses 2018, Agnes Paquet.
Knappenhof, Telečji priželjcod -
Jagnječji tajine
Za glavno jed Stiegl preseneti z jagnjetino v tajine lončeni posodi: jagnječje pleče in ledvička, v rdečem vinu z gomoljno zelenjavo, za svežino dodan sladkorni grah, beli beluši in mlado korenje. Prilogi: kuskus s papriko in ješprenjeva rižota. Vinska spremljava: Eichkogel 2018, Kollwentz (modra frnakinja + zweigelt), zorjeno v velikih sodih.
Knappenhof, Jagnječji tajine2od -
Skutin cmok
Skutin cmok z makom, jabolčni ragu (delišes jabolko), sladoled slane karamele. Vinska spremljava: šampanjec Brut rose, Andre Clovet (100 % modri pinot).
Knappenhof, cmokod -
Babičino pecivo
Avstrijski petit fours: čokoladni gugelhupf ali marmorni kolaček, linške oči in makov rogljiček.
Knappenhof, petit foursod