Gut Purbach

  • Kuhinja
    panonska kuhinja Maxa Stiegla iz drobovine
  • Kdo
    Max Stiegl
  • Odpiralni Čas
    četrtek - sobota
    12.00 - 14.00 & 18.00 - 21.00
    nedelja
    12.00 - 18.00
    ponedeljek
    18.00 - 21.00
    torek - sreda
    zaprto
  • Naslov
    Hauptgasse 64, Purbach, Avstrija
  • Telefon
    +43 2683 56086
  • Splet
    www.gutpurbach.at
  • Email
    office@gutpurbach.at
  • Posebnosti
    prenočevanje v sobah, ki združujejo zgodovino, sodobno oblikovanje in integrirano sodobno umetnost

Chef za drobovino

Ko je postal kuhar, si je ime spremenil po svojem priljubljenem pivu. Ko je Max Stiegl postal chef, mu je Michelin kot najmlajšemu v Avstriji podelil Michelinovo zvezdico, v restavraciji Inamera v Rustu na Gradiščanskem. A ko je šele 20-leten osvojil sanje vsakega chefa, je začel čisto od začetka, pustil je luksuzne sestavine in visoko kuhinjo ter začel klati … Max Stiegl, rojen v Kopru, se je pri šestih letih s starši preselil v Avstrijo,  je postal avstrijski chef leta 2021 po mnenju najvplivnejšega avstrijskega kulinaričnega vodiča Gault-Millau zaradi svojih vrhunskih jedi iz drobovine. Toda vi ga obiščite ob Nežiderskem jezeru (Neusiedler See) v njegovi restavraciji Gut Purbach obiščite zaradi polnjenega pitanega piščanca. Skuhal-spekel vam ga bo namreč v svinjskem mehurju, z madžarskimi gosjimi jetri in istrskimi tartufi.

Več: Max Stiegl, avstrijski chef leta, iz Pirana



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

85 €

5 hodov

95 €

6 hodov

105 €

7 hodov

115 €

8 hodov 125 €

Vinski list

število vinskih etiket: 380+

Rad Dobrojem priporoča

Čeprav se je mali Željko s starši iz Pirana preselil v Salzburg, se je veliki Max kuharsko našel na Gradiščanskem. Pravzaprav, ”moja regija je Panonija,” pravi, in to v Purbachu ob Nežiderskem jezeru (Neusiedlersee), dojema zelo široko, tako kot pri živalih, od repa do rilca, zato je tudi regija, v kateri išče ideje, sestavine, navdih za svoje kulinarično-provokativno ustvarjanje širna. Stieglov Gut Purbach je še vedno ”le” tradicionalna gradiščanska gostilna, v kateri se ves dan kuha, preden se zvečer odpre.