Llisa Negra
-
Llisa Negra
Gostje se začnejo zbirati že 15 minut pred odprtjem. Paella v Llisi Negri slovi kot najboljša v Valenciji, Valencija pa je mesto paelle!
llisa negra vhododAvtor slike: UME -
Restavracija
Preprost ambient spominja bolj na kavarno kot na restavracijo. Kuhinja je odprta, a spominja bolj na menzo. Stoli so neudobni in ceneno-pleteni. Toda ob udarcu na gong je polno in kljub rezervaciji nas posadijo v ”pomožno” zgornje nadstropje.
llisa negra jedilnicaodAvtor slike: UME -
Pozdrav
Majhni rakci so ocvrti z oklepom. Tako se tudi jejo, namočeni v rahlo pekočo omako iz paprike.
llisa negra amuseodAvtor slike: UME -
Kruh
Domačini sveže pečeni kruh natrejo najprej s česnom, nato pa še s paradižnikom. To počnejo za zajtrk, kosilo in večerjo.
llisa negra kruhodAvtor slike: UME -
Kozice
Velike kozice so pečene na soli. To je vsa njihova posebnost.
llisa negra kozice na soliodAvtor slike: UME -
Hobotnica
Hobotnica je sušena. S slanimi mandlji je odličen prigrizek ob vinu.
P.s. Na sliki so lovke le za okras, za jest so le bele rezine.
llisa negra sušena hobotnicaodAvtor slike: UME -
Jegulja
All i pebre, olje in česen, z jeguljo, klasična jed iz Valencije, ki jo v Llisi Negri tudi klasično pripravijo. Poglejte primerjavo s sestrsko restavracijo El Poblet.
llisa negra jeguljaodAvtor slike: UME -
Morska žaba
Skoraj kot v Dalmaciji … Morska žaba iz pečice, s peteršiljem in pečenim česnom.
llisa negra grdobinaodAvtor slike: UME