Pustni, postni, Valentinov teden
-
Artičoke prej artičoke kuhane s 3omakamiodAvtor slike: UME
-
Artičoke pozneje artičoke kuhane s 3omakami pojedenoodAvtor slike: UME
-
odAvtor slike: UME
-
Pepelnica
Po pustu je post. A ribe so dovoljene. Morska žaba z zeljem in lečo.
morska žaba leča zeljeodAvtor slike: UME -
Jakobinke in šampanjec
Valentin se je izkazal z Jakobovimi pokrovačami v šampanjski omaki.
jakobinke v šampanjski omaki z ingverjemodAvtor slike: UME -
Lazanja
Lazanja z mesnim ragujem. Pomembna je bolonjska omaka, ne močnati bešamel!
lazanja raguodAvtor slike: UME -
Sobotna tržnica
Sobotno dopoldne je najlepše preživeti na tržnici.
košara s tržniceodAvtor slike: UME -
Sobotna večerja
Razlog, da lahko poči penina. Kozice s česnom, čiliji, peteršiljem in vinom, iz pečice.
kozice s česnom in vinomodAvtor slike: UME -
Nedeljski kruh
Nedeljo pogreje sveži kruh – ta je (bil) pirin.
pirin kruh z drožmiodAvtor slike: UME -
Račja prsa
Kmalu več o sous vide račjih prsih. Bila so na beli polenti, prelita z rjavim maslom z lešniki, ob spremljavi pastinaka s timijanom iz pečice.
račja prsa maslo z lešniki pastinak iz pečiceodAvtor slike: UME