Pustni, postni, Valentinov teden

  • Artičoke prej artičoke kuhane s 3omakami
    od
    Avtor slike: UME
  • Artičoke pozneje artičoke kuhane s 3omakami pojedeno
    od
    Avtor slike: UME
  • Krofi za pusta

    Recept za krofov narastek je tukaj.

    narastek iz krofov pečen
    od
    Avtor slike: UME
  • Pepelnica

    Po pustu je post. A ribe so dovoljene. Morska žaba z zeljem in lečo.

    morska žaba leča zelje
    od
    Avtor slike: UME
  • Jakobinke in šampanjec

    Valentin se je izkazal z Jakobovimi pokrovačami v šampanjski omaki.

    jakobinke v šampanjski omaki z ingverjem
    od
    Avtor slike: UME
  • Lazanja

    Lazanja z mesnim ragujem. Pomembna je bolonjska omaka, ne močnati bešamel!

    lazanja ragu
    od
    Avtor slike: UME
  • Sobotna tržnica

    Sobotno dopoldne je najlepše preživeti na tržnici.

    košara s tržnice
    od
    Avtor slike: UME
  • Sobotna večerja

    Razlog, da lahko poči penina. Kozice s česnom, čiliji, peteršiljem in vinom, iz pečice.

    kozice s česnom in vinom
    od
    Avtor slike: UME
  • Nedeljski kruh

    Nedeljo pogreje sveži kruh – ta je (bil) pirin.

    pirin kruh z drožmi
    od
    Avtor slike: UME
  • Račja prsa

    Kmalu več o sous vide račjih prsih. Bila so na beli polenti, prelita z rjavim maslom z lešniki, ob spremljavi pastinaka s timijanom iz pečice.

    račja prsa maslo z lešniki pastinak iz pečice
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!