Alla Beccaccia

  • Kuhinja
    mesna in lovska istrska kuhinja s finimi pogrinjki
  • Kdo
    Annamaria in Ivor Kolić, chefinja Annamaria Kolić
  • Odpiralni Čas
    torek - nedelja
    17.00 - 22.00
  • Naslov
    Ul. Pineta 25, Valbandon, Hrvaška
  • Telefon
    +385 52 520 753
  • Splet
    www.konoba-allabeccaccia.com
  • Email
    kuzinica.istra@gmail.com
  • Posebnosti
    Michelin priporočilo (Bib Gourmand)
    prenočišča
  • Prostor
    lepo pogrnjena jedilnica z odprtim ognjiščem, senčna terasa ob zeleni trati

Veliki kljunač 2.0

Fotozgodba

Obisk 2024

Klik

Obisk 2024

Konoba Alla Beccaccia iz Valbandona pri Fažani je spet stara-dobra-mesna konoba, ki pa z novo posadko 2 srčka (in Bib Gourmand) ulovi s sladicami! Bumbarino je breglutenski mandljev kolač s čokolado in rožmarinom, limoncho pa limonov z belo čokolado in mandlji.

Če res hočete kljunača (beccaccia), ga morate prej naročiti, sicer pa na velikem odprtem ognjišču, ki ga sproti čistijo (!), dobro z vseh strani spečejo debele kosti, goveje, telečje, jagnječje. In, ker je v Istri najlepše v predsezoni, v takšnem spominu ostanejo tudi Beccaccine ”stare” pašte na novih finih pogrinjkih: krpice z zeljem in kozjim sirom Kumparička, hišni ravioli z istrsko klobaso in radičem, pljukanci z divjačino, ter mineštra, ki je štajun, vedno, torej, sezonska, ne pa vse leto poletno-koruzna. Škoda, da ne poznajo pozdrava iz kuhinje, saj imajo na koncu dobre mandljeve praline.

Chef Annamaria Dobrovac Kolić ima poreško vinarsko diplomo in ameriško CIA-kulinarično, z možem Ivorom Kolićem, ki je strežbo v konobi z belo eleganco natakarjem in prtov dvignil na fini nivo, pa sta se spoznala v Valsabbionu, kar tudi dovolj pove. Ko je bila restavracija iz Pješčane uvale najboljša v Istri, je bila Alla Beccaccia še najboljša konoba na puljskem področju. Ker Valsabbion nima več restavracije, ima vsaj Beccaccia novo ekipo, zaradi katere je na morju spet potrebno jesti tudi meso.



Jedilni list

Hladne predjedi

9 - 15 €

Testenine in rižote

13,50 - 15 €

Glavne jedi

17 - 36 €

Sladice

7 €

Vinski list

sommelier Ivor Kolić

Rad Dobrojem priporoča

Kilometer od morske obale je Beccaccia uspela združiti domačno vzdušje celinske istrske konobe in atrakcijo gozdnega lova ter mesnega pečenja na odprtem ognjišču z negovano zeleno trato in osvetljeno teraso ob bazenu apartmajske hiše. Za tiste, ki jim je poleti predaleč s plaže do boškarinovih pašnikov, in za one, ki jim je Istra najlepša izven sezone. Če pa ste radovedni, kdo je dal konobi ime, si morate velikega kljunača, ki je v Sloveniji sicer zavarovana živalska vrsta in lov nanj ni dovoljen (Beccaccia pa jih dobiva iz Italije) naročiti vnaprej.