Alla Beccaccia
-
Kuhinja
mesna in lovska istrska kuhinja s finimi pogrinjki -
Kdo
Annamaria in Ivor Kolić, chefinja Annamaria Kolić -
Odpiralni Čas
torek - nedelja17.00 - 22.00
-
Naslov
Ul. Pineta 25, Valbandon, Hrvaška -
Telefon
+385 52 520 753 -
Splet
www.konoba-allabeccaccia.com -
Email
kuzinica.istra@gmail.com -
Posebnosti
Michelin priporočilo (Bib Gourmand)
prenočišča -
Prostor
lepo pogrnjena jedilnica z odprtim ognjiščem, senčna terasa ob zeleni trati
Veliki kljunač 2.0
Konoba Alla Beccaccia iz Valbandona pri Fažani je spet stara-dobra-mesna konoba, ki pa z novo posadko 2 srčka (in Bib Gourmand) ulovi s sladicami! Bumbarino je breglutenski mandljev kolač s čokolado in rožmarinom, limoncho pa limonov z belo čokolado in mandlji.
Če res hočete kljunača (beccaccia), ga morate prej naročiti, sicer pa na velikem odprtem ognjišču, ki ga sproti čistijo (!), dobro z vseh strani spečejo debele kosti, goveje, telečje, jagnječje. In, ker je v Istri najlepše v predsezoni, v takšnem spominu ostanejo tudi Beccaccine ”stare” pašte na novih finih pogrinjkih: krpice z zeljem in kozjim sirom Kumparička, hišni ravioli z istrsko klobaso in radičem, pljukanci z divjačino, ter mineštra, ki je štajun, vedno, torej, sezonska, ne pa vse leto poletno-koruzna. Škoda, da ne poznajo pozdrava iz kuhinje, saj imajo na koncu dobre mandljeve praline.
Chef Annamaria Dobrovac Kolić ima poreško vinarsko diplomo in ameriško CIA-kulinarično, z možem Ivorom Kolićem, ki je strežbo v konobi z belo eleganco natakarjem in prtov dvignil na fini nivo, pa sta se spoznala v Valsabbionu, kar tudi dovolj pove. Ko je bila restavracija iz Pješčane uvale najboljša v Istri, je bila Alla Beccaccia še najboljša konoba na puljskem področju. Ker Valsabbion nima več restavracije, ima vsaj Beccaccia novo ekipo, zaradi katere je na morju spet potrebno jesti tudi meso.
Jedilni list
Hladne predjedi
9 - 15 €
Testenine in rižote
13,50 - 15 €
Glavne jedi
17 - 36 €
Sladice
7 €