Alla Beccaccia

Veliki kljunač 2.0

Konoba Alla Beccaccia iz Valbandona pri Fažani je spet stara-dobra-mesna konoba, ki pa z novo posadko 2 srčka (in Bib Gourmand) ulovi s sladicami! Bumbarino je breglutenski mandljev kolač s čokolado in rožmarinom, limoncho pa limonov z belo čokolado in mandlji.

Če res hočete kljunača (beccaccia), ga morate prej naročiti, sicer pa na velikem odprtem ognjišču, ki ga sproti čistijo (!), dobro z vseh strani spečejo debele kosti, goveje, telečje, jagnječje. In, ker je v Istri najlepše v predsezoni, v takšnem spominu ostanejo tudi Beccaccine ”stare” pašte na novih finih pogrinjkih: krpice z zeljem in kozjim sirom Kumparička, hišni ravioli z istrsko klobaso in radičem, pljukanci z divjačino, ter mineštra, ki je štajun, vedno, torej, sezonska, ne pa vse leto poletno-koruzna. Po sezonskem pozdravu iz kuhinje imajo na koncu tudi dobre mandljeve praline.

Chef Annamaria Dobrovac Kolić ima poreško vinarsko diplomo in ameriško CIA-kulinarično, z možem Ivorom Kolićem, ki je strežbo v konobi z belo eleganco natakarjev in prtov dvignil na fini nivo, pa sta se spoznala v Valsabbionu, kar tudi dovolj pove. Ko je bila restavracija iz Pješčane uvale najboljša v Istri, je bila Alla Beccaccia še najboljša konoba na puljskem področju. Ker Valsabbion nima več restavracije, ima vsaj Beccaccia novo ekipo, zaradi katere je na morju spet potrebno jesti tudi meso.

Izkušnja obiska 2025 na Vivi:

ALLA BECCACCIA IZ VALBANDONA

Alla Beccaccia, chefinja3

Alla Beccaccia

Obisk 2024



Jedilni list

Hladne predjedi

9 - 15 €

Testenine in rižote

13,50 - 15 €

Glavne jedi

17 - 36 €

Sladice

7 €

Vinski list

sommelier Ivor Kolić

Rad Dobrojem priporoča

Kilometer od morske obale je Beccaccia uspela združiti domačno vzdušje celinske istrske konobe in atrakcijo gozdnega lova ter mesnega pečenja na odprtem ognjišču z negovano zeleno trato in osvetljeno teraso ob bazenu apartmajske hiše. Za tiste, ki jim je poleti predaleč s plaže do boškarinovih pašnikov, in za one, ki jim je Istra najlepša izven sezone. Če pa ste radovedni, kdo je dal konobi ime, si morate velikega kljunača, ki je v Sloveniji sicer zavarovana živalska vrsta in lov nanj ni dovoljen (Beccaccia pa jih dobiva iz Italije) naročiti vnaprej.