Alpin Gründlers gourmet
-
Kuhinja
avtorska tirolska kuhinja ob jezeru -
Kdo
družina Gründler, chef Alexander Gründler -
Odpiralni Čas
četrtek - ponedeljek18.00 - 21.00torek - sredazaprto
-
Naslov
Seestraße 35, Achenkirch, Avstrija -
Telefon
+43 5246 6800 -
Splet
www.kulinarikhotel-alpin.at -
Email
hotel@kulinarikhotel-alpin.at -
Posebnosti
Geniesser Hotel Alpin (4*)
V dobrojedski izbi
Ker se fine dining, ki pa ob največjem tirolskem jezeru Achen v družinskem hotelu Alpin nima poštirkanih pravil, tudi med gorami noče odpovedati finim morskim okusom, je kozica tirolska, zelo nežno fritirana, na savarinu iz poširane mase (farce) ostankov kozice, z bučo, kaviarjem prstaste limete in passe-piere slanušo. Veliko haute cuisine imen in trikov, toda vsi z razlogom, ko gospodar v jezerski Avstriji čez sladko-slani (gojeni) rakov rep prelije lahko bisque omako iz njegovih oklepov.
Prsi so račkine, ker so mehkejše od racakovih, ob hrustljavosti kanelona z nadevom dimljenih račjih prsi. Zelenjavni del je zelenin, ki se je tako dolgo dušila v pečici, da je zunanjost prispevala za pire, notranjost pa za stožec umami okusa; in sadni del je slivov, pod japonskim vplivom, vložen in sušen. Ker je naravna račkina omaka že zgoščena v demi glace, chef pri mizi čeznjo le nastrga zeleno, ki jo je zorel kar devet mesecev, da z vonjem po luštreku (spomin na maggi v juhi) še bolj poudarja globino.
Po meso (vola) so šli k sosedu, toda s pogledom na visoko planino nad jezerom, kjer se je dve leti do žalostnega konca veselo pasel. Na hrbtni rezini je gobova marmelada, na mini zimski zelenjavi pa posip iz tirolskih rženih droževih štručk (vinschgerl). Čez žlico je svetleči film prevlekla želatinasta mesna omaka. V Alpinu ob achenskem jezeru vam v Gründlerjevi gourmet izbi ne bo dolgčas!
Jedilni list
4 hodi
110 €
5 hodov
135 €
Vinska spremljava (4 kozarci)
42 €
Vinska spremljava (5 kozarcev)
53 €