Alpin Gründlers gourmet

V dobrojedski izbi

Fotozgodba

Obisk 2024

Klik

Obisk 2024

Ker se fine dining, ki pa ob največjem tirolskem jezeru Achen v družinskem hotelu Alpin nima poštirkanih pravil, tudi med gorami noče odpovedati finim morskim okusom, je kozica tirolska, zelo nežno fritirana, na savarinu iz poširane mase (farce) ostankov kozice, z bučo, kaviarjem prstaste limete in passe-piere slanušo. Veliko haute cuisine imen in trikov, toda vsi z razlogom, ko gospodar v jezerski Avstriji čez sladko-slani (gojeni) rakov rep prelije lahko bisque omako iz njegovih oklepov.

Prsi so račkine, ker so mehkejše od racakovih, ob hrustljavosti kanelona z nadevom dimljenih račjih prsi. Zelenjavni del je zelenin, ki se je tako dolgo dušila v pečici, da je zunanjost prispevala za pire, notranjost pa za stožec umami okusa; in sadni del je slivov, pod japonskim vplivom, vložen in sušen. Ker je naravna račkina omaka že zgoščena v demi glace, chef pri mizi čeznjo le nastrga zeleno, ki jo je zorel kar devet mesecev, da z vonjem po luštreku (spomin na maggi v juhi) še bolj poudarja globino.

Po meso (vola) so šli k sosedu, toda s pogledom na visoko planino nad jezerom, kjer se je dve leti do žalostnega konca veselo pasel. Na hrbtni rezini je gobova marmelada, na mini zimski zelenjavi pa posip iz tirolskih rženih droževih štručk (vinschgerl). Čez žlico je svetleči film prevlekla želatinasta mesna omaka. V Alpinu ob achenskem jezeru vam v Gründlerjevi gourmet izbi ne bo dolgčas!Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

110 €

5 hodov

135 €

Vinska spremljava (4 kozarci)

42 €

Vinska spremljava (5 kozarcev)

53 €

Vinski list

sommelierka Caroline Gründler, 150 vinskih etiket

Rad Dobrojem priporoča

Želite boljše kot drugje, potem ste na hotelski večerji (2 srčka); želite nekaj posebnega, potem vas chefova žena povabi v elegantno izbo, s kulinaričnimi priznanji na stenah in dobrodošlico na mizi, ki ne pusti dvoma o kar štirih srčkih chefa.