AMO

 • Kuhinja
  italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 12. do 15. in od 19. do 22. ure
 • Naslov
  San Marco 5556, Benetke, Italija
 • Telefon
  +39 041 241 2823
 • Email
  amo@alajmo.it
 • Posebnosti
  trgovska palača Fondaco dei Tedeschi, kulinarični imperij Alajmo
 • Prostor
  Notranje dvorišče pod visoko streho palače je atrij restavracije/bistroja Amo, ki ji je podobo vdahnil francoski umetniški arhitekt Philippe Starck. Sredi elegantnega trgovskega centra pod arkadami starodavne palače njegove rokokojsko pisane in drzne barve ter oblike pohištva ponujajo ”plesišče” modernim idejam in bleščeči črnini kulinarične palete chefa Maxa Alajma.

Izložba

Fotozgodba

Foto zgodba iz beneške palače Tedeschi

Obisk decembra 2018
Klik

Foto zgodba iz beneške palače Tedeschi

Chef Massimiliano Max Alajmo, ki je leta 2002 z 28 leti postal najmlajši chef na svetu s tremi Michelinovimi zvezdicami, v Le Calandre pri Padovi, ima skupaj z bratom na Markovem trgu v Benetkah restavracijo Quadro (1 Michelinova zvezdica), ob njej in kavarni bistro Quadrino, v beneški trgovski palači Tedeschi pa še restavracijo Amo.

Sredi elegantnega trgovskega centra pod arkadami starodavne palače rokokojsko pisane in drzne barve ter oblike pohištva zvezdniškega oblikovalca Philippea Starcka ponujajo ”plesišče” modernim idejam in bleščeči črnini kulinarične palete chefa Alajma. Na njej so preproste sestavine, ki jih je našel takoj čez most, na beneški Rialto tržnici, in popularni hiti italijanske kuhinje, ki chefovsko obdelani, z Alajmovim podpisom, med šopingom visokih blagovnih znamk ustvarjajo iluzijo visoke kuhinje.

Čeprav Alajmove jedi, ki jih uresničujejo njegovi kuharji, sledijo ”sapi sestavin in resnici, ki jo te sestavine vsebujejo”, je Amo takšen kot njegova palača, ki je bolj izložba kot trgovina. Zato v Amu kuhajo kot za izložbo, sediš kot v izložbi, ješ kot iz izložbe, ogledujejo si te kot izložbo. Toda to je točno to, kar v Amu hočemo.

Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

65 €

7 hodov

80 €

Rad Dobrojem priporoča

Amo je v Benetkah in Benetke niso poceni. Toda Amo ni le cenejši od nakupa v Tedeschiju, temveč je z enim srčkom tudi boljši spomin od gneče, turizma in cen na Benetke. Turistično za dobrojedce.