Barba Danilo

Hiti ob bazenu

Fotozgodba

Foto zgodba z Rovinja

Obisk maja 2018
Klik

Foto zgodba z Rovinja

Barba Danilo ima sicer odprti kamin, a ni konoba, čeprav tako piše, temveč je fina restavracija, čeprav v majhnem kampu, ki pa ima daleč do morja, a je še vedno v Rovinju, ki pa mu ne manjka dobre, ne le turistične, kulinarike. Tako da Danilo ob bazenu ponuja okušanje, ki je slano in sladko, morsko in mesno, vinsko in chefovsko, zato ni le rešitev v sili, če turist na Montalbanu ne dobi rezervacije.

Udobni eleganci se prilega jedilnica, s svetlobo, v kateri komaj vidiš krožnik, in sedenjem, iz katerega se ti ne ljubi vstati. Čeprav te navigacija zapelje čez luknjasti makadam in so naokrog kampi, bifeji in konobe, ki so odprti le, ko šesto metrov daleč na obali najbolj pripeka, je to za Danilove stalne goste, najbrž, nesreča v sreči. Da ne morejo svoje barke parkirati pred vrati, a da so zato med to makijo dobro skriti.

Mousse dimljene orade z dehidriranimi olivami, carpaccio brancina na skuti, marinirani sardoni na čebulni marmeladi, tatarski biftek iz govedine ali iz kozic, tuna v sezamu in sladoled iz gorgonzole so hiti, ki zagotavljajo, da večer ob bazenu ne bo dolgočasen.Jedilni list

Predjed

Mousse dimljene orade in dehidrirane olive

9,50 €

Carpaccio dnevne ribe s skuto

13,50 €

Marinirani sardoni na čebulni marmeladi

10,50 €

Kozice s tapenado na polenti

10,50 €

Glavna jed

Jagnječji kotleti na žaru

20,00 €

Pikantni lignji

19,00 €

Tuna v sezamu

18,00 €

Sladica

Gorgonzola sladoled, hruške in orehi

6,80 €

Panna cotta iz bele čokolade in lemon curd

5,40 €

Vinski list

število vinskih etiket: 50

Rad Dobrojem priporoča

Brez hodov in menijev, temveč več naenkrat, a zato počasi in z majhnimi požirki. Dopust je za uživanje, zato si ga privoščite in se mu prepustite.