Bibich
-
Kuhinja
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način -
Kdo
Alen in Vesna Bibić, chefinja Vesna Bibić -
Odpiralni Čas
vsak danod 10. do 19. ureza restavracijo obvezna rezervacija
-
Naslov
Zapadna ulica 63, Plastovo, Hrvaška -
Telefon
+385 (0)22 775 597
+385 (0)91 211 1231 -
Email
estate@bibich-wine.com -
Posebnosti
vina Bibich -
Prostor
prostorno dvorišče med gospodarskimi poslopji, prodajalna vin za degustacije, majhna in moderno opremljena jedilnica
Zlata skradinska rižota
Vse je črno, tudi zobje in okus na jeziku, krema, hrustek, morje in še gospodar, ki suvereno, gostobesedno in duhovito kroži med mizami, malo po angleško za tujce, malo po vipavsko za Slovence. Je Alen Bibić najboljši hrvaški vinar? O tem se mnenja lahko krešejo, ne morejo pa se o tem, kdo je najboljša slovenska kuharica na Hrvaškem. Bibićeva žena, Vipavka, Vesna! Zato te na posestvu med vinogradi nad dalmatinskim Skradinom pričaka iskriva penina, ob njej pa črni mini korneti iz sipe. Škoda, da je Anthony Bourdain pozabil, kje je najboljše jedel, saj sicer ne bi hotel prehitro oditi.
V tej restavraciji, ki ima v jedilnici štiri mize, na vrtu prostora za celo vas, iz vinogradov naokrog pa vina kar v štirih kleteh, je toliko okusnih in doživljajskih kontrastov, da si na koncu ves črn, od sipinega črnila, rožičeve moke, črnih vin in ščipanja … Je vse to res? Spomin je še živ, ko je bilo tukaj in naokrog vse porušeno, zdaj pa zraven na ”wine tastingu” degustirajo Rusi, Američani, Kitajci in domači, poznavalci in turisti, radovedni in nevedni tri velika rdeča za 170 kun, in obžalujejo, ker niso tri tedne prej rezervirali še pri Vesni (za 150 evrov).
Jedilni list
7 hodov + 7 vin