Walserstuba
-
Kuhinja
radikalno ekološka in lokalna alpska kuhinja -
Kdo
družina Riezler, chef Jeremias Riezler -
Odpiralni Čas
četrtek - nedelja18.00 - 21.00
-
Naslov
Eggstraße 2, Riezlern, Avstrija -
Telefon
+43 5517 53460 -
Splet
www.walserstuba.at -
Email
info@walserstuba.at -
Posebnosti
Zelena Michelinova zvezdica
član JRE Jeunes Restaurateurs -
Prostor
Stare kmečke izbe so domačne, hotelsko pohištvo pa so iz ekoloških materialov izdelali lokalni mizarji.
Kjer eko ni modna etiketa
Ko Jeremias Riezler v svoji ”črni kuhinji” pogrne chef’s table, ki ima toliko hodov, kolikor jih zmoreš, kuha le s tistim, kar zrase na njivah in v hlevih okrog vasi, ki ji je njegova družina tudi dala ime (Riezlern), zato je ozimnica polna, sosedi pa mu svoje dobrote dostavljajo dnevno na vrata.
V Walser Stuba bio in eko nista modni etiketi, zato tudi zelena zvezdica Michelina ni le ”marjetica” na pultu v recepciji, temveč kuharski koncept, ki radikalno ubira sonaravno pot. Ni čudno, da so takšni, v naravo zaljubljeni in do nje globoko spoštljivi, tudi gostje eko hotela, v katerem spoznavajo kulinarične zaklade Alp. Žičnica je pred vrati, gore so za kuliso, osla uživata na vrtu in pujsi se oglašajo pri zajtrku. Vse je staro, a žlahtno, vse je domače, a čisto zares, in vse je za počitnice, a tako da si pri gostiteljih doma.
Walser Stuba Jeremiasa in Bettine Riezler je družinski hotel z domačnim udobjem in alpskim šarmom za kulinarično razvajanje. Danes je za večerjo tradicionalna obara iz pljučk in srca, jutri pa te gospodar v lovskem klobuku in s košato brado okrog večnega nasmeha iz srca povabi v kuhinjo, da ti tako dolgo kuha kulinarična presenečenja z oznakami regionalno, lokalno in z zeleno Michelinovo zvezdico, dokler ne moreš več.
Jedilni list
10 hodov + vinska spremljava
199 €