Walserstuba

  • Kuhinja
    radikalno ekološka in lokalna alpska kuhinja
  • Kdo
    družina Riezler, chef Jeremias Riezler
  • Odpiralni Čas
    četrtek - nedelja
    18.00 - 21.00
  • Naslov
    Eggstraße 2, Riezlern, Avstrija
  • Telefon
    +43 5517 53460
  • Splet
    www.walserstuba.at
  • Email
    info@walserstuba.at
  • Posebnosti
    Zelena Michelinova zvezdica
    član JRE Jeunes Restaurateurs
  • Prostor
    Stare kmečke izbe so domačne, hotelsko pohištvo pa so iz ekoloških materialov izdelali lokalni mizarji.

Kjer eko ni modna etiketa

Ko Jeremias Riezler v svoji ”črni kuhinji” pogrne chef’s table, ki ima toliko hodov, kolikor jih zmoreš, kuha le s tistim, kar zrase na njivah in v hlevih okrog vasi, ki ji je njegova družina tudi dala ime (Riezlern), zato je ozimnica polna, sosedi pa mu svoje dobrote dostavljajo dnevno na vrata.

V Walser Stuba bio in eko nista modni etiketi, zato tudi zelena zvezdica Michelina ni le ”marjetica” na pultu v recepciji, temveč kuharski koncept, ki radikalno ubira sonaravno pot. Ni čudno, da so takšni, v naravo zaljubljeni in do nje globoko spoštljivi, tudi gostje eko hotela, v katerem spoznavajo kulinarične zaklade Alp. Žičnica je pred vrati, gore so za kuliso, osla uživata na vrtu in pujsi se oglašajo pri zajtrku. Vse je staro, a žlahtno, vse je domače, a čisto zares, in vse je za počitnice, a tako da si pri gostiteljih doma.

Walser Stuba Jeremiasa in Bettine Riezler je družinski hotel z domačnim udobjem in alpskim šarmom za kulinarično razvajanje. Danes je za večerjo tradicionalna obara iz pljučk in srca, jutri pa te gospodar v lovskem klobuku in s košato brado okrog večnega nasmeha iz srca povabi v kuhinjo, da ti tako dolgo kuha kulinarična presenečenja z oznakami regionalno, lokalno in z zeleno Michelinovo zvezdico, dokler ne moreš več.

IZKUŠNJA OBISKA

Walser Stuba, chefs table, chef Jeremiah Riezler3



Jedilni list

Kulinarićna gorska dogodivščina

10 hodov + vinska spremljava

199 €

Rad Dobrojem priporoča

Priporočamo življenjsko filozofijo Jeremiasa Rizlerja! ””Srečo sveta lahko soustvarjamo le tam, kjer živimo. Nobena sreča ne more imeti vsega. Zato se vedno veselimo, enkrat špargljev, drugič svežih zelišč z vrta, zrelega sadja iz sadovnjaka, gobje sreče v gozdu, kislega zelja in repe v čebru, ozimnice v kozarcih za vlaganje. Naša živila imajo obraz, saj izvirajo iz našega okolja, od kmetov in dobaviteljev. To so naši prijatelji, ki jih dobro poznamo in jim zaupamo. Na ta način se izognemo nepotrebnim transportom, embalaži in odpadkom, ter tako osrečujemo naše lokalne partnerje. Srečne jedi? Ali to obstaja? Verjamemo, da! V naši Walserstuba združujemo starodavno kuhinjo naših pradedkov in babic z našo filozofijo o sreči. Zaradi tega se marsičemu odpovedujemo - kemiji, ojačevalcem, umetnim aromam, gensko spremenjenim živilom … Toda, zaradi tega smo srečni, saj nam naš alpski prostor ponuja neverjetne kulinarične zaklade. Še veliko jih moramo sploh odkriti!”