Bros

  • Kuhinja
    emancipirana kuhinja moža in žene
  • Kdo
    Floriano Pellegrino in Isabella Potì, chef Floriano Pellegrino
  • Odpiralni Čas
    sreda
    20.00 - 23.00
    četrtek - nedelja
    12.00 - 15.00
    20.00 - 23.00
    ponedeljek - torek
    zaprto
  • Naslov
    Via degli Acaya 2, Lecce, Italija
  • Telefon
    +39 351 661 5513
  • Splet
    www.pellegrinobrothers.it
  • Email
    info@pellegrinobrothers.it
  • Posebnosti
    1 Michelinova zvezdica
  • Prostor
    minimalistični ambient sredi mestne gneče

Božanje morske vetrnice

Začetek je tresoč … Natakarju, ki v slanici lovi sfere iz burrate (ki izvira iz Apulije), polnjene z juho morske vetrnice, se tresejo roke zaradi spolzkosti in krhkosti tanke kože, nam pa jezik, ko z njim počimo tanko opno in pričakujemo tekočo opeklino. A rezultat je tako nežen, kot bi pili iz kadi, v kateri se namaka raztegljivi sir, ki je dejansko brez okusa, vendar z obilo otipa. Kot bi nas morska vetrnica na dnu pobožala.

Največ okusa je v maščobi. Ki pa jo ponavadi odrežemo ali pustimo … Iz takšnih ostankov pa zato lahko nastanejo najboljši grižljaji! Tanka, krhka in zato tako hrustljava tortica je bila iz piščančje kože, krema v njej pa iz pršutovega larda. Potreseno s prahom pekočih feferonov se je v ustih vse skupaj razpočilo v eksplozijo sladokusja.

Le trije elementi, vsak pa ”v nulo”. Pečena potrebušina, da hrusta in se topi, da je mastna in suha, mehka in čvrsta, slana in sladka, pikantna in nežna, vse to hkrati. Kutina, pečena v celem in sladko-grenka v omaki, po dovolj dolgem medenju dovolj visoko na omari, da pujs kar cmoka ob njej. In svinjski parkelj, vendar le kolobar zgornjega dela, poln kolagena, ki želiran lepi usta, da iz njih, ko jih uspeš spet odpreti, pade le gladko zrno kosti.

In potem je nasproti Bros’a še njegov laboratorij. Prečkati je potrebno najbolj družabno ulico Lecceja, ki je vsak večer nabito polna mularije. Zato imajo Bros’ovi gostje žige na rokah, da se med prerivanjem ne izgubijo. Predstava v laboratoriju je za vsako omizje posebej. Sledi še (vsaj) šest sladkih presenečenj. Vsako slaščičar oblikuje sproti in razloži postopek. A ne poskušajte tega sami in doma. Pojdite v Bros’!

Izkušnja obiska

Bros, sladice, laboratorij

Bros, sladice, laboratorij

 



Jedilni list

Degustacijski meni

20 hodov

180 €

25 hodov

200 €

13 hodov (v času kosila)

120 €

Vinski list

sommelier Ruben Perez Jimenez

Rad Dobrojem priporoča

Začne se, da ti je žal, ker si prišel. Konča se, da ti je žal, ker po 17 hodih že greš. Bros’ je nek vplivnež med covidom proglasil za najslabšo mišelinko na svetu. Če bi jo obiskal zdaj, bi najbrž spet pretiraval in Brata proglasil za najboljšo restavracijo z le eno zvezdico. Sicer pa v Bros’u nista več brata, temveč mož in žena, njun scenosled idej, presenečenj, doživetij, okusov, grižljajev in zalogajev pa je zato tako dolg, ker je povsem slano-sladko in moško-žensko emancipiran. Zaradi Bros’a je vredno spoznati Apulijo, Salento, Lecce!