Caffeteria Torinese

Najboljši italijanski bar

Caffetteria Torinese je po mnenju vodiča Gambero rosso najboljši kavni bar v Italiji! Več kot izgovor, da se izognete postanim sendvičem v Palmanovinem outlet nakupovalnem mestu in spoznate Veliki trg starega italijanskega mesta, ki so ga po ideji Utopije zgradili v koncentrični obliki za spopad s Turki, a potem ni bilo ne zavojevalcev, ne prebivalcev. Torinska kavarna iz Palmanove je mešnica kavarne, ki vabi s petimi metri steklenega prodajnega pulta, polnega slaščičarske umetnosti barv, oblik in sladkih tekstur, in vinskega bara, ki še bolj od posedanja na Piazzi Grande vabi med steklenice z obeh strani meje.

Najboljši bar Italije prisega na zapovedi gibanja Slow food, zato je kruh hrustljav tako dolgo, dokler ga ne zmanjka, siri lokalnih pridelovalcev se prerekajo z EU birokrati, salame in pršuti pa zmorejo peš od domačega hleva do kavarniškega naročila. Jedilni list je sestavljen iz majhnih grižljajev jedi, ki ne zahtevajo veliko kuhanja, saj jim zadoščata kakovost sestavin in domiselnost njihove prezentacije. Vsaka jed da veliko na svoj videz, a zato ne preglasi živahnega pogovora v kavarni, v kateri so hitro na ti tudi tisti, ki so se prvič srečali.

Surovi škampi, sardelni file z maslom, polenovka z zelišči, ostrige z okisano šalotko, polži po burgundsko, tatarski biftek, burger z gosjimi jetri, carpaccio goveda fassone.Jedilni list

Hladne jedi:

Dimljeni brancin na buratti, prah kaper

8 €

Karpačo prusjanske govedi, krema iz kaper in španski inčuni

13 €

Tople jedi

Polenovka v belem raguju s paradižniki

14 €

Telečja ličnica na sesekljanem krompirju

14 €

Burger s tatarskim biftekom, karamelizirana čebula, nahobljana gosja jetra

8 €

Polži po burgundsko

9 €

Sladica

Krožnik hišnih sladic

10 €

Vinski list

Kavarna je pravzaprav vinoteka, s široko severnoitalijansko ponudbo, ki seže tudi v naše primorske kraje.

Rad Dobrojem priporoča

Več kot izgovor, da se izognete postanim sendvičem v Palmanovinem outlet nakupovalnem mestu in spoznate Veliki trg starega italijanskega mesta, ki so ga po ideji Utopije zgradili v koncentrični obliki za spopad s Turki, a potem ni bilo ne zavojevalcev, ne prebivalcev. Zdaj so tam zadovoljni gostje kavarne z odličnimi vini in kreativnimi prigrizki.