Harry’s Piccolo

 • Kuhinja
  velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
 • Kdo
  chef Matteo Metullio & Davide De Pra
 • Odpiralni Čas
  torek - sobota
  19.30 - 21.30
  nedelja - ponedeljek
  zaprto
 • Naslov
  Piazza Unità d’Italia 2, Trst, Italija
 • Telefon
  +39 040 660 606

 • Splet
  www.harrystrieste.it
 • Email
  piccolo@harrystrieste.it
 • Harry’s Piccolo
  Rezervacije Gostilne


 • Posebnosti
  2 Michelinovi zvezdici
  Grand hotel Duchi D’Aosta, iz 1873. Sto let pozneje je benečanska družina Cipriani, lastnica svetovno znanega Harry’s bara v Benetkah, v pritličju uredila tržaški Harry’s bar. Leta 2017 so s prihodom novega chefa restavracijo Harry’s Grill opoldan spremenili v bolj sproščeni Bistro (”Okus vsakodnevne sreče”), zvečer pa v bolj vrhunski Piccolo (”Z jezika do srca”).
 • Prostor
  Elegantna restavracija z žlahtnim lesom in legendarnim točilnim barom, z le nekaj (svetlečimi) mizami v dveh prostorih in uvodom na trgu ob sončnem zahodu.

Mali je najboljši v Trstu

Fotozgodba

Obisk 2020

Sredi Trsta sta na trgu Unitá že dve zvezdici.
Klik

Obisk 2020

Ker je Trst poln majhnih oštarij in tratorij, ki za kosilo ponujajo velike mesne bifeje, za večerjo pa majhne morske prigrizke, je Piccolo zaradi trga, hotela, tradicije, zgodovine, legende, cen in, seveda, tudi zvezdic, tista njegova skrivna jedilnica, ki je vsem na očeh in v ustih. V Piccolu zato opoldan ob elegantnih bistrojskih hodih tržaški poslovneži, politiki in pomembneži sklepajo posle in dogovore, zvečer pa si Tržačani na korzu, ko se sonce začne spuščati za Miramar, pred Harryjem ogledujejo, kdo še v Trstu kaj velja. Toda, ne pustite se zavesti.

Glavni v Piccolu niso gostje, temveč tisto, kar je pred njimi! Ker je to morje, so špageti tudi mrzli dobri s pokrovačami in italijanskim kaviarjem, romb pa tudi s tremi omakami ne more brez morskih sadežev in ježkov iz Tržaškega zaliva. Toda, ker je morje širno, trg mogočen, Piccolov morski chef pa je velik postal v gorah, se ne pustite zavesti.

Harry z vojvodskim hotelom, beneškim barom in svetovnimi cenami sicer oponaša stare zlate čase velikega Trsta, iz katerega je zgodovina že zdavnaj odplula v svet, a četudi ima enak točilni pult in istega lastnika kot benečanski original, ne lovi svojih gostov na slavo, prestiž, sonce in bellinije. Ne pustite se zavesti.

Harryjev Mali je, namreč, najboljša restavracija Trsta! Zato je ne ogledujte le od zunaj, temveč okusite škampe s priželjcem, polže z jesetrom, rižoto s planktonom, srnjaka z gosjimi jetri, jeguljo z golobom … Ker dve zvezdici še nista tri.

Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

130 €

7 hodov

170 €

Vinski list

sommelierka Elena Brussa Toi

Rad Dobrojem priporoča

Ne pustite se zavesti, ker v Piccolo vseeno morate! Zato, ker Piccolo ne more brez Slovenije, mi pa ne brez Piccola … Piccolo ima že dve zvezdici, ker ju je chef Matteo Metullio imel že v Dolomitih. Zato želi zdaj tri, ki pa jih ne bo dobil od starih tržaških aristokratov, pač pa od novih svetovnih dobrojedcev, ki v Trst ne bodo prišli le zaradi Piccola, temveč celotne regije. V njej pa so tudi slovenske mišelinke! Zato so Matteove ambicije pomembne tudi za slovenske chefe, da vidijo, kaj že znajo/imajo, česa pa še ne, in za slovenske goste, da se umerimo - ali prenesemo svetovne cene visoke kulinarike in mišelinska pravila pravega fine dininga.