Hisop
-
Kuhinja
inovativna katalonska kuhinja -
Kdo
chef Oriel Ivern Bondia -
Odpiralni Čas
od ponedeljka do petkaod 13.30 do 15.30 in od 20.30 do 23. urenedelja in sobota kosilozaprto
-
Naslov
Passatge de Marimon 9, Barcelona, Španija -
Telefon
+34 932 41 32 33 -
Splet
www.hisop.com -
Email
hisop@hisop.com -
Posebnosti
1 Michelinova zvezdica -
Prostor
se da še bolj minimalistično - dolgočasno?
Minimalizem
Chef Orio Ivern Bondia inovativno nadgrajuje katalonsko kuhinjo, z ljubeznijo do domačih sestavin in njihovega nenavadnega kombiniranja. Fair cena.
Minimalistično, bele stene, črne natakarice, a hitre, profesionalne, toda brez čustev. Najbrž zaradi hrane, ki prav takšna. Ozek pogled v kuhinjo, deset kuharjev za prav toliko miz, degustacijski meni cenovno ugoden. Katalonska kuhinja po chefovo, njegov pogled, njegove zamisli. Nič ni zato, da ugaja, bolj zato, da provocira. Zato nekaj uspe, nekaj pa ne. Vseeno, cenovno ugodno za 1 Michelinovo zvezdico sredi Barcelone!
Vložena goba rovelon z vanilijo, brioš in limetina krema. Minimalistično, a z izrazitimi okusi in teksturami, lep uvod. Cat shark, neke vrste jegulja, z evkaliptusom, jurčki, jabolki in evkaliptusovim oljem. Jegulja odlična, jurčki nekje vmes. Svinjske tace, ostriga in lisičke. Divje, provokativno, tačke in ostriga sicer že videno, toda zakaj tako medla, vodena juha?
Riž z baby sipicami, črnimi trobentami in klorofilom kot kuli. Nekaj, da je tudi všečno. Skalnata trlja in majoneza z morskimi polžki kot miso. Avantgardno. Najboljše. Goveja picanha z divjimi gobami in želatina. Če ne bi bilo prejšnji večer v Via Veneto podobno, toda neprimerno boljše.
Izbor sirov, nato tajska grenivka s čilijem, kozji jogurtov sladoled, poper. Razkužitev pred čokolado, med panakoto in crema catalana, pena matcha, čokoladna spužva, sladoled kozjega sira.
Jedilni list
9 hodov
61 €
9 hodov z vinsko spremljavo
91 €