KOL

  • Kuhinja
    mehiška duša in britanski terroir
  • Kdo
    chef Santiago Lastra
  • Odpiralni Čas
    sreda - sobota
    12.00 - 16.00
    torek - sobota
    17.45 - 23.00
    nedelja - ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    9 Seymour Street, London, Velika Britanija
  • Telefon
    +44 20 3829 6888
  • Splet
    www.kolrestaurant.com
  • Email
    contact@kolrestaurant.com
  • Posebnosti
    1 Michelinova zvezdica
  • Prostor
    Glasba je latino, mize so marmorirane, klopi so ob oknu, vse na mizi je v mehkih zemeljskih barvnih tonih, od lanenih prtičkov do krožnikov, ki se pod jedmi v skodelah barvno prelivajo. Svetloba je topla, vzdušje je sproščeno, omizja so družabna, vse oči so uprte v središče dvorane, kjer se četa kuharjev v dolgih predpasnikih in s pincetami v rokah sklanja nad majhne krožnike z jedmi mehiške poulične kuhinje.

Mehika sredi Londona

Mehičan Santiago Lastra (letnik 1990) je potoval kot ”nomadski chef” po svetu (Francija, Španija, Turčija, Italija, Denska), med drugim je stažiral v španskem Mugaritzu (chef Andoni Aduriz) in v danski Nomi (chef Rene Redzepi). Od 2020 je ustaljen v Londonu, kot chef in solastnik restavracije KOL v mondenem predelu Mayfair. Santiago Lastra je poleti 2024 gostoval v Hiši Franko, na 4-ročni večerji z Ano Roš.

KOL v Londonu je ”klasična” mehiška kuhinja, iz katere pa Santiago Lastra s pomočjo odličnosti lokalnih, sezonskih, najboljših sestavin ustvarja neklasične jedi, ki pa ne presenečajo in navdušujejo (le) z drugačnostjo in ”novostjo”, temveč predvsem s kombiniranjem okusov. Vse je pekoče, toda vedno na različen način, drugje in drugače, vse je tudi kislo, sladko in grenko, toda tudi umami, globoko, kompleksno in predvsem presenetljivo.

Toda, KOL je vseeno (tudi) poulična hrana, ker si po teh grižljajih, ko ti teče po bradi in si oblizuješ roke, ki so osnovni jedilni pribor, srečen in vesel, saj si v svojem območju udobja in ugodja, čeprav te chefova kreativnost ves čas uči in razburja.

Izkušnja obiska

KOL vhod

KOL London, vhod



Jedilni list

Degustacijski meni

11 hodov (+ amuse-bouche)

185 €

8 hodov (samo v času kosila)

105 €

Vinski list

sommelier Anthony Gopal

Vinska spremljava

120 €

Brezalkoholna spremljava

75 €

Rad Dobrojem priporoča

To je mehiška kuhinja, toda z britanskimi produkti, poulične jedi kaotične Mehike, toda v vrhunski in umetniški izvedbi kreativnega chefa in njegove ekipe, ki ima kuharski oder sredi 55-sedežne restavracije. En kuhar je zadolžen ves dan le za pečenje tortilj na odprtem ognju, toda te tortilje so v vsakem hodu 10+ hodnega degustacijskega menija drugačne teksture, velikosti, barve, okusa.