Konoba Vorichi
-
Kuhinja
sodobna istrska konoba z mladim chefom in starim ognjiščem -
Kdo
Tamara Ljubić, chef Matko Kovačević -
Odpiralni Čas
petek16.00 - 22.00sobota15.00 - 22.00nedelja13.00 - 20.00torek - četrtek17.00 - 23.00(samo junij, julij, avgust, september)
-
Naslov
Orihi 85, Orihi, Hrvaška -
Telefon
+385 99 229 4300 -
Email
konobavorichi@hotmail.com -
Prostor
Elegantna domačnost sredi zelenega vrta; jedilnica z odprtim ognjiščem in pogledom v naravo.
Zakaj jih ni (še) več?
Istrska (hrvaška) konoba mora imeti odprto ognjišče! Vse drugo pa ni predpisano, oziroma nikjer ne piše, da morajo biti vse enake, torej, ob morju morsko-ocvrte in v notranjosti tartufatno-paštne.
Tudi konoba ima, namreč, lahko chefa, ki ustvarja in ne le ponavlja; lahko ima fine pogrinjke, ne pa le lesene klopi; lahko začne s chefovim pozdravom, ne pa z natakarjevim: ”Boste k pršutu belo ali rdeče?”; lahko ima polno hladilno vitrino buteljk sosedov-vinarjev, ne pa le demižonki malvazije in terana; lahko ima narezek suhih mesnin, toda ne iz trgovine, in ploščo sirov, toda lokalnih, z imenom in starostjo; lahko so ji testenine najboljši del programa, toda zato, ker so drugačne, posebne, chefove in res dobre; lahko ima ribe, toda le ribičeve, torej le sveže in divje; lahko ima meso, toda ne lažnega boškarina; lahko ima celo steake, toda le, če je poznana po njih; lahko ima le svoje sladice, ne pa trgovinskih; in tudi v konobi se lahko gostiteljica na koncu poslovi z domačimi pralinami, ne pa s šilcem dosladkanega muškata.
Vam je to znano? Najbrž le drugi del vsake od teh povedi; prvi pa le, če ste že bili v konobi Vorichi v hrvaško-istrski vasici Orihi, kjer Tamara in njena mlada ekipa za vas z ljubeznijo in strastjo izbirajo najboljše lokalne sestavine.
Jedilni list
Hladne predjedi
9 € do 17 €
Testenine in rižote
18 € do 25 €
Glavne jedi
18 € do 29 €
Sladice
8 € do 10 €