La Pergola

Nemec je najboljši rimski chef

Ena najboljših restavracij v Italiji (3 Michelinove zvezdice) in ena najbolj elegantnih hotelskih restavracij na svetu (pogled iz devetega nadstropja najboljšega rimskega hotela Cavalieri, iz skupine Waldorf Astoria, na kupolo bazilike svetega Petra in ves Vatikan)! Eden najboljših italijanskih chefov, ki pa je po rodu Nemec in ima slovenskega fotografa. Ena največjih znamenitosti večnega mesta! Čeprav je to najbolj elegantna restavracija, v kateri ste in boste bili, čeprav se vam bo šele pri sladici zdelo, da ta obraz natakarja pa se je že ponovil, čeprav je voziček, s katerim vam bodo razkazali sire, dražji od vašega avtomobila, in čeprav prvič jeste z zlatega prta, je obisk Beckove La Pergole nujen predvsem zaradi italijanske kuhinje. Ker ste jo spoznali tako v Italiji kot po svetu že v vseh njenih preprosto-iskrenih oblikah, jo morate enkrat še v njeni prestižno-vrhunski inačici.

Heinz Beck je chef drobne postave, toda velike energije. Vstaja ob Zori, da lahko krepko čez polnoč zaključi svoj delovni dan, ki mu mineva v kar devetih restavracijah po vsem svetu. V nobeni ni zgolj njegovega imena, povsod so njegove avtorske jedi in njegova vseprisotnost. Pescara, Toskana, Dubaj, Japonska, Portugalska, London …, a le v rimski La Pergoli, v kateri je že v avli hotela več dragocenih umetniških slik kot v marsikaterem, celo, rimskem muzeju, so fagotteliji chefova umetnina. Majhni ravioli iz bele moke in semoline (ter 16 rumenjakov) so polnjeni Beckova interpretacija italijanske klasike, krema rumenjakov in pekorino sira, na način karbonara, toda ne v omaki, temveč v nadevu, ki se skuha tako, kot da bi v vroče špagete zamešali surovi rumenjak. Prefinjeno in čustveno, nadgradnja italijanske tradicije, ki ji je Nemec dodal preciznost, a ji pustil preprostost. Le moka, jajce in sir, v drugačnosti in presenečenju teksture. In omaka? Iz pujskovih ličnic in bučkine svežine.Jedilni list

Degustacijski meni

10 hodov

230 €

7 hodov

195 €

Vinski list

skrbnik vinske kleti: Marco Reitano
število etiket: 6.000

Rad Dobrojem priporoča

Doživetje je že hotel, ki ima že v pritličju celo umetnostno galerijo. S terase restavracije na vrhu je najlepši razgled na Vatikan in strehe celega Rima. La Pergola pa je ena najbolj elegantnih restavracij, v katerih ste bili in boste. K vsemu temu so Beckove jedi, torej, še dodatna nagrada.