Landhaus Bacher

 • Kuhinja
  visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
 • Kdo
  družini Wagner-Bacher in Dorfer, chef Thomas Dorfer
 • Odpiralni Čas
  četrtek - sobota
  12.00 - 16.00 / 18.30 - 24.00
  nedelja
  11.30 - 23.00
  ponedeljek - sreda
  zaprto
 • Naslov
  Südtirolerplatz 2, Mautern, Avstrija
 • Telefon
  +43 2732 82937
 • Splet
  www.landhaus-bacher.at
 • Email
  info@landhaus-bacher.at
 • Posebnosti
  hotel z 10 sobami
  član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
 • Prostor
  domačno-elegantna jedilnica z oblazinjenimi omizji

Tašča in zet

Fotozgodba

Foto zgodba iz Mauterna

Obisk junija 2018
Klik

Foto zgodba iz Mauterna

Večerjo začne ”straube”, brizgani flancat z zeliščno majonezo. Takoj so zraven še brioš s piščančjo pašteto, čebulo in volčjim jabolkom, čips z govejim tatarcem in miso majonezo ter hladna juha iz rumene zelenjave. Miniaturno, a za cel obed, dovršeno, natančno, zato, da navduši. Kruhi so beli in temni, maslo je domače in slano, seveda ne manjka niti žemljica s prepoznavnim žigom pekarne Schmidl. Jedilnica z oblazinjenimi klopmi in velikimi okni je polna rož, natakarji so prijazni, gostje smo sproščeni. Vzpostavljeno zaupanje – zato pa je uvod! – še poudari amuse bouche v dveh skodelicah, koleraba, jabolko, bazilika, lešniki ter list kapucinke so v prevretku svežine in nežnosti, belušev duet je s holandsko peno. Chef nam sporoča, kaj nas čaka, druženje tradicije in moderne, vse skupaj v veliko lahkih omakah, zelo zelenjavno-sadno, s podarjeno prvinskostjo sestavin in nadgradnjo kuharske spretnosti.

Mautern je takoj čez most iz veliko večjega Kremsa. Zato, le kdo bi ga poznal, če si sredi vasi iz preprostega bifeja lokalci že 40 let ne bi zvedavo ogledovali goste majhnega hotela nasproti, kjer je na vrtu še vedno drobljeni pesek, ki ga damski čevlji tako sovražijo, pa čeprav ga vajenci vsako jutro zelo skrbno pograbijo, v jedilnici pa je še vedno tako kot imajo radi dobrojedci iz vsega sveta, čeprav je zet zamenjal taščo.

Po svetu je vedno, vsako sezono, ki prinese chefom nove izzive, sestavine, naprave, tehnike, ideje, dovolj restavracij, pred katerimi je tako dolga čakalna vrsta, da lačni odnehajo. A, na srečo, je še več takšnih, ki imajo prav tako chefe, zvezdice, kape in polne stene priznanj, le da nimajo (tako) dolgih čakalnih vrst. Zato, ker njihovi gostje ne odnehajo, ko pridejo enkrat, se vedno znova vračajo. Takšna je Landhaus Bacher. Ker je res – Hiša! Saj se tako tudi pri nas reče, ko je tako domače, a z odličnostjo. Ker sem ne prideš po presenečenja, temveč po zvrhano mero vsega, kar imaš rad. Saj gre za tradicijo, ki pa je tudi moderna, za Wachau, marelice, zelene veltlince, smaragde in taščino slavo, a zdaj z zetovim chefovstvom.Jedilni list

Degustacijski meni

Klasično/novo - 6 hodov

228 €

Vegetarijanski - 6 hodov

172 €

Porginjek

9 €

Vinski list

sommelierka Ivanna Kuspita ima na voljo bogato vinsko klet; vse jedi imajo predvideno vinsko spremljavo; vsi pomembni veltlinci in smaragdi Wachaua; med tujimi vini bogata zbirka velikih toskancev

Rad Dobrojem priporoča

Ostanite na zajtrku! Sicer ni nič ”posebnega”, od sveže stisnjenega oranžnega soka do čudovite zeliščne omlete, nešteto svežih kruhov in peciv, kosmičev, marmelad, sadja in še marsičesa. Posebno je vzdušje, domačnost, družinsko gostoljubje, po katerem so Bacherjevi tako poznani. Od tega, kako gospod dobi sveži časopis, gospa pa sveži cvet z vrta, do mahanja v pozdrav.