Landhaus Bacher
-
Kuhinja
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua -
Kdo
družini Wagner-Bacher in Dorfer, chef Thomas Dorfer -
Odpiralni Čas
četrtek - sobota12.00 - 16.00 / 18.30 - 24.00nedelja11.30 - 23.00ponedeljek - sredazaprto
-
Naslov
Südtirolerplatz 2, Mautern, Avstrija -
Telefon
+43 2732 82937 -
Splet
www.landhaus-bacher.at -
Email
info@landhaus-bacher.at -
Posebnosti
hotel z 10 sobami
član združenja JRE Jeunes Restaurateurs -
Prostor
domačno-elegantna jedilnica z oblazinjenimi omizji
Tašča in zet
Večerjo začne ”straube”, brizgani flancat z zeliščno majonezo. Takoj so zraven še brioš s piščančjo pašteto, čebulo in volčjim jabolkom, čips z govejim tatarcem in miso majonezo ter hladna juha iz rumene zelenjave. Miniaturno, a za cel obed, dovršeno, natančno, zato, da navduši. Kruhi so beli in temni, maslo je domače in slano, seveda ne manjka niti žemljica s prepoznavnim žigom pekarne Schmidl. Jedilnica z oblazinjenimi klopmi in velikimi okni je polna rož, natakarji so prijazni, gostje smo sproščeni. Vzpostavljeno zaupanje – zato pa je uvod! – še poudari amuse bouche v dveh skodelicah, koleraba, jabolko, bazilika, lešniki ter list kapucinke so v prevretku svežine in nežnosti, belušev duet je s holandsko peno. Chef nam sporoča, kaj nas čaka, druženje tradicije in moderne, vse skupaj v veliko lahkih omakah, zelo zelenjavno-sadno, s podarjeno prvinskostjo sestavin in nadgradnjo kuharske spretnosti.
Mautern je takoj čez most iz veliko večjega Kremsa. Zato, le kdo bi ga poznal, če si sredi vasi iz preprostega bifeja lokalci že 40 let ne bi zvedavo ogledovali goste majhnega hotela nasproti, kjer je na vrtu še vedno drobljeni pesek, ki ga damski čevlji tako sovražijo, pa čeprav ga vajenci vsako jutro zelo skrbno pograbijo, v jedilnici pa je še vedno tako kot imajo radi dobrojedci iz vsega sveta, čeprav je zet zamenjal taščo.
Po svetu je vedno, vsako sezono, ki prinese chefom nove izzive, sestavine, naprave, tehnike, ideje, dovolj restavracij, pred katerimi je tako dolga čakalna vrsta, da lačni odnehajo. A, na srečo, je še več takšnih, ki imajo prav tako chefe, zvezdice, kape in polne stene priznanj, le da nimajo (tako) dolgih čakalnih vrst. Zato, ker njihovi gostje ne odnehajo, ko pridejo enkrat, se vedno znova vračajo. Takšna je Landhaus Bacher. Ker je res – Hiša! Saj se tako tudi pri nas reče, ko je tako domače, a z odličnostjo. Ker sem ne prideš po presenečenja, temveč po zvrhano mero vsega, kar imaš rad. Saj gre za tradicijo, ki pa je tudi moderna, za Wachau, marelice, zelene veltlince, smaragde in taščino slavo, a zdaj z zetovim chefovstvom.
Jedilni list
Klasično/novo - 6 hodov
228 €
Vegetarijanski - 6 hodov
172 €
Porginjek
9 €