Lanterna
-
Kuhinja
moderne jedi iz istrskih sestavin -
Kdo
Žan Peruško, chef Dragoslav Bjelajac -
Odpiralni Čas
od ponedeljka do soboteod 12. do 23. urenedeljazaprto
-
Naslov
Pješčana uvala, Hrvaška -
Telefon
+385 (0)52 397 072 -
Splet
www.restaurant-lanterna.com -
Email
zan.perusko@gmail.com -
Posebnosti
vinski in tapas bar -
Prostor
klimatizirana in moderna jedilnica, lounge na vrtu, vinoteka v kleti
Tapasi in chefov meni
Kar nekaj let se ni dogajalo nič. Vse odkar se je Valsabion, ki je že davno na Hrvaškem prvi dokazal, da morska kuhinja ni le domena ribiške sreče, temveč tudi kuharske kreativnosti, posvetil le prenočevanju turistov. Potem pa se na Lanterni v Pješčani uvali zasvetil napis Vino & tapas in pred vrati se je začela delati vrsta za fotelje na majhnem vrtu.
Pojdite si v moderno vinoteko izbrat steklenico vina, ki jo zaman iščete drugod, in si ob njej pustite razstaviti polno mizo chefovskih tapasov, ki pa ne dišijo špansko, temveč italijansko. Mladi Lanternin chef je kuhal pri Maxu Alajmu na Markovem trgu sredi Benetk, zato so tapasi v vinoteki le prvi obisk, ki se ponovi v jedilnici pod ribjimi slikami in ob chefovem degustacijskem meniju.
Ko so se sosedje z oklepi spopadali z vilicami in noži, škampov tatar ni potreboval orodja. Surovo meso je ohranilo morsko nedolžnost, čeprav ji je kuhar namenil pisano spremstvo. Iz masla je naredil hrustljave ocvirke, iz kislega testa je spekel mlečni toast, olivno olje je spremenil v prah, iz sipinega črnila pa spletel čipko. Lanterna je še vedno turistični hotel, toda vedno bolj za zahtevne in dobrojedske goste!
Jedilni list
5 hodov
40 €
9 hodov
60 €