Lanterna

  • Kuhinja
    moderne jedi iz istrskih sestavin
  • Kdo
    Žan Peruško, chef Dragoslav Bjelajac
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 23. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Pješčana uvala, Hrvaška
  • Telefon
    +385 (0)52 397 072
  • Splet
    www.restaurant-lanterna.com
  • Email
    zan.perusko@gmail.com
  • Posebnosti
    vinski in tapas bar
  • Prostor
    klimatizirana in moderna jedilnica, lounge na vrtu, vinoteka v kleti

Tapasi in chefov meni

Fotozgodba

Foto zgodba iz Pješčane uvale

Obisk julija 2017
Klik

Foto zgodba iz Pješčane uvale

Kar nekaj let se ni dogajalo nič. Vse odkar se je Valsabion, ki je že davno na Hrvaškem prvi dokazal, da morska kuhinja ni le domena ribiške sreče, temveč tudi kuharske kreativnosti, posvetil le prenočevanju turistov. Potem pa se na Lanterni v Pješčani uvali zasvetil napis Vino & tapas in pred vrati se je začela delati vrsta za fotelje na majhnem vrtu.

Pojdite si v moderno vinoteko izbrat steklenico vina, ki jo zaman iščete drugod, in si ob njej pustite razstaviti polno mizo chefovskih tapasov, ki pa ne dišijo špansko, temveč italijansko. Mladi Lanternin chef je kuhal pri Maxu Alajmu na Markovem trgu sredi Benetk, zato so tapasi v vinoteki le prvi obisk, ki se ponovi v jedilnici pod ribjimi slikami in ob chefovem degustacijskem meniju.

Ko so se sosedje z oklepi spopadali z vilicami in noži, škampov tatar ni potreboval orodja. Surovo meso je ohranilo morsko nedolžnost, čeprav ji je kuhar namenil pisano spremstvo. Iz masla je naredil hrustljave ocvirke, iz kislega testa je spekel mlečni toast, olivno olje je spremenil v prah, iz sipinega črnila pa spletel čipko. Lanterna je še vedno turistični hotel, toda vedno bolj za zahtevne in dobrojedske goste!



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

40 €

9 hodov

60 €

Vinski list

število vinskih etiket: 150

Rad Dobrojem priporoča

Z Lanterno je Pulj v svoji najlepši ”uvali” spet dobil vinoteko, zaradi katere vam na dopust ne bo potrebno vzeti še flaškona z domačim, na morju pa ne več piti le domačinov. Z mladim, ambicioznim in šolanim chefom pa je Lanterna dobila razlog, da v Pješčano uvalo ni potrebno le zaradi lepega pogleda na Verudelo in Fratarski otok.