Restavracija Adler Stube
-
Kuhinja
tirolsko in sredozemsko, tradicionalno in sodobno -
Kdo
družina Pircher, chefinja Helene Markart -
Odpiralni Čas
ponedeljek - nedelja11.30 - 14.00 / 18.30 - 21.00
-
Naslov
Piazza Von Kurz 3, Villabassa, Italija -
Telefon
+39 0474 745128 -
Splet
www.hoteladler.com -
Email
info@hoteladler.com -
Posebnosti
hotel Adler Suite -
Prostor
Pod žlahtnimi opaži zgradbe iz 16. stoletja
Jedi za kuharske knjige
Hotel Adler je že od 16. stoletja srčika turistične vasi Niederdorf (Villabassa), nekaj kilometrov za Toblachom (Dobbiacom), kamor vsaj pozimi Slovence pogosto vodi (smučarska) pot. V njegovi žlahtni orlovi izbi (Adler Stube) chefinja Helene Markart ne kuha z zvezdicami, pač pa s srcem in pravo mero bogate tirolske kulinarične tradicije ter sodobne sredozemske priljubljenosti. Na ta način nastajajo jedi (za kuharske knjige), ki so hkrati vrhunske in preproste. Vrhunske se, namreč, vrnejo h koreninam, navadne pa na vrtu odrežejo kolerabo in jo pokapljajo le z limono (karpačo), skuhajo pšenico in jo z bučkami, ovčjim sirom in čemaževim pestom zmešajo v solato (wellness), iz konopljine moke zgnetejo rezance in jih s porom, tirolskim graukäse (sivim staranim sirom) in schüttelbrot-skorjo zmešajo v hišno pašto (nadgrajevanje tradicije), tudi največje kulinarične radovedneže pa položijo na hrbet s krompirjevimi žepki, polnjenimi z gobami, dimljeno rikoto, maslom in drobnjakom (preprosto dobro).
Jedilni list
Hladne predjedi
14 € - 26 €
Tople predjedi
9 € - 15 €
Glavne jedi
19 € - 32 €
Sladice
4 € - 10 €