Restavracija Adler Stube

Jedi za kuharske knjige

Fotozgodba

Obisk 2024

Klik

Obisk 2024

Hotel Adler je že od 16. stoletja srčika turistične vasi Niederdorf (Villabassa), nekaj kilometrov za Toblachom (Dobbiacom), kamor vsaj pozimi Slovence pogosto vodi (smučarska) pot. V njegovi žlahtni orlovi izbi (Adler Stube) chefinja Helene Markart ne kuha z zvezdicami, pač pa s srcem in pravo mero bogate tirolske kulinarične tradicije ter sodobne sredozemske priljubljenosti. Na ta način nastajajo jedi (za kuharske knjige), ki so hkrati vrhunske in preproste. Vrhunske se, namreč, vrnejo h koreninam, navadne pa na vrtu odrežejo kolerabo in jo pokapljajo le z limono (karpačo), skuhajo pšenico in jo z bučkami, ovčjim sirom in čemaževim pestom zmešajo v solato (wellness), iz konopljine moke zgnetejo rezance in jih s porom, tirolskim graukäse (sivim staranim sirom) in schüttelbrot-skorjo zmešajo v hišno pašto (nadgrajevanje tradicije), tudi največje kulinarične radovedneže pa položijo na hrbet s krompirjevimi žepki, polnjenimi z gobami, dimljeno rikoto, maslom in drobnjakom (preprosto dobro).



Jedilni list

Hladne predjedi

14 € - 26 €

Tople predjedi

9 € - 15 €

Glavne jedi

19 € - 32 €

Sladice

4 € - 10 €

Rad Dobrojem priporoča

Naslov, ki si ga dajte med zaznamke, če pozimi smučate na Tre Cime - Drei Zinnen, poleti kolesarite po mednarodni dravski poti do Toblaškega polja, ali imate radi preprosto dobre in tradicionalne jedi tirolske kuhinje, vendar skuhane z dobrojedsko strastjo avtorice kuharskih knjig in postrežene v žlahtnem ambientu gosposkega hotela v zgradbi iz 16. stoletja.