Sattlerhof

 • Kuhinja
  regionalno, toda kreativno, med vinogradi
 • Kdo
  družina Sattler, chef Hannes Sattler
 • Odpiralni Čas
  torek, četrtek, petek in sobota
  od 18. ure dalje
  ponedeljek, sreda in nedelja
  zaprto
  od decembra do marca
  zaprto
 • Naslov
  Sernau 2a, Sernau, Avstrija
 • Telefon
  +43 3453 44540
 • Splet
  www.sattlerhof.at
 • Email
  restaurant@sattlerhof.at
 • Posebnosti
  vina, hotel
 • Prostor
  elegantna jedilnica v lesenem prizidku, domačna gostilna in vrt ob vinogradu

Vinski oštir 2018

Fotozgodba

Fota zgodba iz Gomilice

Obisk avgusta 2017
Klik

Fota zgodba iz Gomilice

Zakaj? Na Satlerjevini ima Willi Sattler vinograde in vina, brat Hannes pa hotel, gostilno in restavracijo. Družini sta veliki, zato je vsako leto potrebno kaj dograditi. Vinarski sin Andreas je že glavni v kleti, chefova hči Anna in sin Markus pa že kuhata po svetu. Vse skupaj so v Avstriji zato že 2017 nagradili z nazivom ”vinskega oštirja za leto 2018”. Pa se je vse skupaj začelo šele pred petdesetimi leti in le s prazno kletjo nad razpadajočo bajto.

Če bi bila le vinska cesta, četudi na oni strani meje, bi bila polna le od trgatve, ko se mošt naredi, do slane, ko sladki kostanji grejejo roke. Tako pa so viničarske bajte zrasle v vinogradniška posestva in so morali vinotoči narezke na deski nadgraditi v kulinariko. Ker k vrhunskim vinom ni šlo več prodajati le klobas in kostanjev, so se bratje razdelili, eden je prevzel klet, drugi pa je dogradil kuhinjo. Šele s tem, ko je obiskovalec dobil v vinogradu tudi mehko posteljo in za mizo tudi dobro večerjo, je vinska cesta postala turistična destinacija. Prav Sattlerhof, ki je na avstrijski južno-štajerski vinski cesti prvi začel vrhunska vina družiti z vrhunskimi jedmi, je za to najboljši dokaz.

Čez dan na vinski degustaciji, v gostilni, vinogradu in ob bazenu, zvečer pa na stekleni verandi v družbi chefovega regionalnega menija.Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

79 €

7 hodov

98 €

Vinski list

vinogradniška kmetija Sattlerhof je z nekaj več kot 40 hektarji med srednje velikimi na južnoštajerski vinski cesti (200.000 steklenic na leto); ob lastnih vinih je na vinski karti še 350 vin z vsega sveta

Rad Dobrojem priporoča

Morda je malo dražje (od mošta in kostanjev), toda zato se še naučiš, kaj vse se lahko zgodi od ene do druge generacije. Predvsem pa gre za sobivanje, saj v enem obisku spoznaš ekološki vinograd, moderno vinsko klet, hotel za uživanje, tradicionalno gostilno in dobrojedsko restavracijo.