Sicher

 • Kuhinja
  vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
 • Kdo
  družina Sicher, chef Michael Sicher
 • Odpiralni Čas
  sreda - sobota
  11.30 - 14.00
  18.00 - 21.30
  nedelja - torek
  zaprto
 • Naslov
  Mühlenweg 2, Tainach, Avstrija
 • Telefon
  +43 4239 2638
 • Splet
  www.sicherrestaurant.at
 • Email
  office@sicherrestaurant.at
 • Posebnosti
  ribogojnica, kaviar zlatovčice
 • Prostor
  domačna eleganca nekdanje žage in pravljično cvetoči vrt

Pa čeprav je le postrv

Fotozgodba

Foto zgodba iz Tinj

Obisk avgusta 2018
Klik

Foto zgodba iz Tinj

Gostilna je na daleč sloveča, a ponuja le postrvi, pa še njih se komaj vidi iz zelenjave … A ravno to je Sicherjeva odlika, saj ne piše zaman že na prvi strani jedilnega lista: ”Sicher sladkovodne ribe, Sicher kaviar in zelenjava, zelišča, solata iz lastnega vrta.”

Zato, četudi le jezerske in potočne zlatovščice, toda z najboljšim avstrijskim kaviarjem, in polnjene, poširane, dimljene, zamrznjene, naribane in še čisto majhna tudi fritirana, vse to pa na tako kreativen način, da stara gostilna v majhni dvojezični vasi avstrijske koroške govori jezike vseh velikih svetovnih kuhinj, in s toliko neznane, pozabljene, ”izumrle” zelenjave, da okrog ribnikov Sicherjevega ribjega raja kali, raste, brsti, zori, cveti in diši več kot dvesto vrst neznanih, pozabljenih, ”izumrlih” vrst domače in eksotične zelenjave. Pa čeprav je le postrv, je Sicher doživetje! Ker nikjer ribje kosilo ni tako dobro zaradi zelenjave!

Sicher je tradicionalna vaška gostilna, v kateri stari gospodar na koncu cvetoče gostije, na kateri na pravljičnem vrtu igra celotna družina, po slovensko povabi za šank v staro vaško žago, ki jo je že ded spremenil v postrvji dvor, toda tisto, kar Michael Sicher skuha in brat Wolfgang natoči, je tako razgledano, da domače, avtohtone, koroške sestavine v majhni dvojezični vasi govorijo jezike velikih svetovnih kuhinj.

Na jedilnem listu je tudi pri Sicherju stran s šarenko ali zlatovščico, pečeno, ocvrto ali na modro kuhano, z mandlji, kaprami ali česnom, največkrat obrnjena, in v klasiki je kaviar, ki je treh vrst, seveda vseprisoten, toda Sicherjeva posebnost je v tem, da drugi veliki chefi za takšno vrhunskost potrebujejo širne oceane, Michaelu Sicherju pa je dovolj le levi breg reke Drave pred Velikovcem.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

92 €

6 hodov

139 €

Vinski list

sommelier Wolfgang Sicher

Rad Dobrojem priporoča

1. Pa čeprav je le postrv, je zagotovo še niste jedli na toliko chefovskih načinov, s toliko neznane zelenjave, s takšnimi smelimi idejami, pod vplivom tako različnih kuhinj in slogov. Sicher!
2. Pa čeprav je najboljše vse iz postrvi, pustite nekaj prostora še za potočne rake, divje račke in zelenjavne sladice. Sicher!