Stari podrum

Stara klet in starano meso

Fotozgodba

Foto zgodba iz Momjana

Obisk aprila 2018
Klik

Foto zgodba iz Momjana

Čar istrskih konob, na naši in njihovi strani, je v tem, da lahko vsak trenutek končaš. Krožniki niso hodi, ki bi zadovoljevali radovednost in pričakovanje, temveč ”enolončnice”, ki zadovoljuje lakoto in tek. Lahko je le nekaj narezanega, le nekaj zloženega, lahko je le omaka in samo na hitro zamešana v testo, ki potrebuje le kopel in krop, lahko pa je brez uvodov in olepšav, kar neposredno čez celo mizo, na debeli deski le debeli kos mesa. Ker prave istrske konobe so morju vedno izza hriba.

Nekaj narezanega, požirek na trati, pašta z žlico ali pa konkreten kos mesa, lahko tudi na polovico in lahko ob starem kaminu ali pa v slikovitem zimskem vrtu, Stari podrum je vse drugo bolj kot le klet. Za slednje, namreč, poskrbijo sosedje.

To je pač tam, kjer je pokrajina idealna za majhne gostilne, krčme in konobe, ki imajo stare kleti in nove sode, velike kamine in majhne jedilnice, kratke jedilnike in dolge vrste čakajočih na prosto mizo, saj vinogradi dajejo dobra vina, psi najdejo črne in bele tartufe, grmovje rodi divje šparglje, na travnikih se pasejo stari boškarini, reke pa nimajo daleč do morja.Jedilni list

Hladna predjed

Sir s tartufi

9,30 €

Karpačo iz bifteka

10,50 €

Juha

Istrska mineštra

4,00 €

Topla predjed

Pljukanci s šparglji

9,30 €

Fuži s tartufi

16,00 €

Glavna jed

Jagnječji kotleti iz pečice

12,00 €

Biftek s črnimi tartufi

24,00 €

Sladica

Tiramisu

3,00 €

Čokoladni mousse

3,30 €

Vinski list

istrski vinarji

Rad Dobrojem priporoča

Ne iščite presenečenj, a tudi ne lignjev in rib, zato ne prebirajte jedilnega lista od začetka do konca, pa čeprav ima le dve strani. Vprašajte le, kaj bi vam radi prinesli.