Terentnerhof

Sončna vas

Pustriška dolina, Pustertal, je obiskovalcem Brunecka in Kronplatza skrita pol ure za okoliškimi planinami. Kdor smuča pozimi v Dolomitih, poleti pa se sonči na plaži, je ne pozna. Kdor pa ne smuča, pozimi tukaj krplja, poleti pa vandra. Zato so namesto smuči tukaj potrebni le čevlji, saj je namesto topov le nebo, namesto žičnic pa le lastna sapa. Terenten je turistična vas 1.600 metrov visoko. Glavna cesta se imenuje Strada del Sole, Sončna cesta, ker tukaj sonce pogosteje in močneje greje. ”Imamo kar 2300 sončnih ur letno,” se pohvali Wally Engl, gostiteljica v hotelu Terentnerhof, 4 zvezdice S in dodatek, active & lifestyle. 

V času epidemije sta Wally in Harald Engl družinski hotel Terentnerhof s 50 sobami povsem obnovila. Zdaj ni poln le v polni sezoni, temveč tudi v mrtvi … ”Gostje pridejo zaradi lepega razgleda. Ker morajo ponj na bližnje planine …” In ko se zvečer vrnejo s celodnevnega aktivnega ”počitka”, jih pričaka v hotelu za uživanje chef Harald s tremi večernimi meniji za 2 srčka. Seveda pa ima Terentnerhof na strehi tudi ”neskončni” infinity bazen s toplo vodo in drsnimi vrati, da plavaš pod lediščem in se potiš v savnah, medtem ko gledaš, kako v daljavi na Kronplatzu teptajo smučišča.

Rad Dobrojem priporoča

Presenečenje drugačnega zimskega dopusta in aktivnega življenjskega sloga, vandranje, krpljanje, plavanje, savnanje, masiranje in, seveda, kulinarika, za zajtrk, kosilo, popoldansko malico in 5-hodno večerjo. S hotelskim kombijem je do Brunecka in gondole na Kronplatz le 20 minut.