Ajdovi blini s kaviarjem
Sestavine
- 70 ml mleka
- 10 g kvasa
- 75 g pšenične moke
- 30 g ajdove moke
- 2 jajci
- sol
- 4 žlice arašidovega olja
- 150 g creme fraiche
- 50 g kaviarja (ali 100 g lososovega kaviarja)
- sveži koper

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
- Priporočeno vino: šampanjec Pol Roger reserve
Postopek
1
V mlačnem mleku je raztopil nadrobljeni kvas. V skledi je gladko razmešal obe vrsti moke, mleko s kvasom, jajci in dva ščepca soli. Posodo je pokril s krpo in pustil vzhajati na toplem 45 minut. Nato je testo premešal.
2
V ponvi je segrel polovico olja in z žlico naložil testo v obliki krogov v vroče olje. Bline je pekel na srednji temperaturi na vsaki strani 1 do 2 minuti. Pečene je pustil osušit na kuhinjskem papirju.
3
Postopek je ponovil s preostalim oljem in testom. Creme fraiche je gladko razmešal z vilico. Na vsaki blin je položil žličko smetane ter nanjo kaviar in narezani koper.
Kot alternativo lahko namesto kaviarja uporabimo rezine dimljenega lososa.
Oceni