Sestavine

  • 250 g moke
  • 1 zvrhana žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 zvrhana žlica cimeta
  • 200 g sirupa sladkorne pese
  • 2 žlici medu
  • 125 g masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 350 g sliv
  • 2 veliki jajci
  • 240 ml mleka

Uvod

Narediti ga je bilo potrebno dvakrat. Prvič, namreč, ni bil angleški. Zakaj se zrezku (steaku) reče, da je pečen angleško, ko je še ”krvav”? Zato, ker je kolač na Otoku puding! Prvič je bil skratka okusen kolač, ki so ga slive naredile sočnega, ne da bi ga čokolada preveč obtežila. Toda kolač se reže, ne pa zajema z žlico. Torej še enkrat in tokrat prej iz pečice, da je pečen ”krvavo”, oziroma da ne veš, ali je še surov ali pa tako mora biti. Odreži torej širok kos in vanj z vrha zajemi z žlico. Poseben občutek. Zelo angleško. Saj zato je puding....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 8 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 10 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Podolgovati model (dolžina 24 cm in širina 10 cm) obložimo s peki papirjem. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in cimet zmešamo ter presejemo v skledo za mešanje.

2

V kozici segrevamo maslo, sirup sladkorne pese toliko časa, da se maslo raztopi ter vmešamo še sladkor. Slive izkoščičimo in narežemo na štiri dele.

3

V skledi razžvrkljamo jajci in mleko. V skledo z moko vlijemo masleno kremo in dobro premešamo. Dolijemo še jajčno mleko in vse skupaj zmešamo v gladko maso.

4

V model vlijemo testo, po vrhu porazdelimo narezane slive in pečemo v sredini pečice 30 minut. Nato pecivo pokrijemo z alu folijo in pečemo še 10 minut. Pečico izklopimo in pustimo pecivo v pečici počivati 10 minut. Ohladimo ga na rešetki in ponudimo še mlačnega.

Oceni
1234 (1 votes, average: 4,00 out of 4)