Antipasto treviškega radiča
Sestavine
- 1 glava treviškega radiča (200 g)
- 3 sardelni fileji iz olja
- 2 žlici oljčnega olja
- poper
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 6 prepeličjih jajc
- 4 rdeče redkvice
- 5 majhnih kislih kumaric
- 1 bivolja mocarela
- črne olive
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: penina Brut zero 2014, Ščurek
Postopek
1
Prepeličja jajca položimo v lonec z mrzlo vodo, rahlo solimo, počasi zavremo in kuhamo 5 minut. Nato jih prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Redkvice in kumarice narežemo na tanke rezine. Olive razrežemona četrtine.
2
Treviški radič razdelimo na posamezne liste in jih narežemo na 1 cm široke trakove. Gladko zmešamo sardelne fileje, olje in kis. Prelijemo preko narezanega radiča in dobro premešamo.
3
Radič naložimo na krožnikev stolpič s pomočjo kovinskega oboda. Bivoljo mocarelo narežemo na manjše kose. Prepeličja jajca narežemo na rezine. Oboje dodamo na krožnike skupaj z redkvicami, kumaricami in olivami.
Oceni