Avokado omaka z meto in pehtranom
Sestavine
- 2 zrela avokada
- 5 vejic peteršilja
- 3 vejice mete
- 5 vejic bazilike
- 3 vejice pehtrana
- 1 bio limeta
- 100 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica grobozrnate gorčice
- 1 žlička naribanega hrena
- kajenski poper
- sol
Postopek
1
Peteršilj, meto, baziliko in pehtran osmukamo ter grobo sesekljamo. Avokado razpolovimo, odstranimo peško in z žličko izdolbemo meso iz lupine. Limeto umijemo z vročo vodo, obrišemo do suhega in nastrgamo 1 žličko lupine. Nato stisnemo še sok.
2
Avokado, zelišča, limetin sok in lupino ter zelenjavno juho fino zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo olivno olje, gorčico in hren. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.
Oceni