Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 5 vejic peteršilja
  • 3 vejice mete
  • 5 vejic bazilike
  • 3 vejice pehtrana
  • 1 bio limeta
  • 100 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica grobozrnate gorčice
  • 1 žlička naribanega hrena
  • kajenski poper
  • sol

Uvod

Sodi k receptu za cefranega piščanca v brioche štručki, toda ne bomo jezni, če jo boste uporabili še kje. Karamelizirana čebula pod burgerjem je težka, majoneza na njem pa redilna. In če avokadove omake slučajno kaj ostane - kar se bo težko zgodilo -, jo lahko jutri namažete za zajtrk v sendvič ali za večerjo v palačinko....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Peteršilj, meto, baziliko in pehtran osmukamo ter grobo sesekljamo. Avokado razpolovimo, odstranimo peško in z žličko izdolbemo meso iz lupine. Limeto umijemo z vročo vodo, obrišemo do suhega in nastrgamo 1 žličko lupine. Nato stisnemo še sok.

2

Avokado, zelišča, limetin sok in lupino ter zelenjavno juho fino zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vmešamo olivno olje, gorčico in hren. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)