Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 2 žlici limetinega soka
  • morska sol
  • 1 majhna bela čebula
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Uvod

Ni potrebno, da se hrani reče mehiška. Tako kot ni nujno, da je avokado le z rakci (polnjen in gratiniran) ali s tatarcem tune. Zato, ker je že čas, da klasičnemu žaru - ki se mu seveda ne bomo nikoli odrekli, kaj ne - dodamo še kaj novega in drugačnega.

Avokadova krema nevtralizira maščobne okuse in težo ter poskrbi, da je na pikniku na koncu še nekaj prostora tudi za sladico. Pa še tako hitro in enostavno je pripravljena....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Čebulo olupimo, prerežemo na polovico in jo narežemo na zelo tanke trakove. Narezano čebulo blanširamo v vreli vodi 10 sekund in jo temeljito odcedimo. Avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico, izdolbemo meso in ga zmečkamo z vilico. Dodamo blanširano čebulo in začinimo s soljo in limetinim sokom. S tako pripravljenim avokadom napolnimo prazne lupine in potresemo z drobnjakom.

Oceni