Baba au rhum
Sestavine
- 275 g sladkorja
- 150 ml rjavega ruma
- 4 jajca
- 170 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 100 g masla
- 200 ml stepene sladke smetane
- jagode

Postopek
1
V široki kozici ali loncu segrevamo 150 g sladkorja na nizki vročini do svetlo rjave karamele. Dolijemo 200 ml vode in rum, zavremo in kuhamo 10 minut.
2
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Maslo raztopimo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku. Jajca in preostali sladkor penasto stepemo. Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo.
3
V jajčno kremo s spatulo zamešamo moko in stopljeno maslo. Napolnimo silikonske modelčke in kolačke pečemo v sredini pečice 25 minut.
4
Pečene kolačke zvrnemo iz modelčkov in prelijemo s karamelnim sirupom, da se testo dobro prepoji. Babe au rhum serviramo s sladko smetano in svežimi jagodami.
Oceni