Belgijski radič po rimsko
Sestavine
- 4 srednje veliki belgijski radiči
- 4 žlice masla
- 150 ml suhega belega vina
- 3 stroki česna
- 4 inčuni (sardelni fileji)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 4 žlice olivnega olja
- sol, sveže mleti poper
- 120 g burrate (ali bivolje mocarele)

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 453 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: Prosecco Casa Coste Piane
Postopek
1
Belgijski radič je na spodnji strani križasto zarezal. Česen je olupil in drobno sesekljal. V veliki ponvi je segrel maslo, vanj položil radič in ga pokritega dušil 5 minut, vmes ga je enkrat obrnil. Nato je dolil vino, dodal česen, solil in popral ter dušil pokrito na majhnem ognju 12 minut.
2
Sardelne fileje je drobno narezal. Radič je pobral iz tekočine in ga na krožniku postavil v ogreto pečico (100 stopinj). V omako je stresel narezane inčune in peteršilj, vmešal kis in z metlico olivno olje. Burrato in belgijski radič je naložil na ogreta krožnika, ga prelil z omako in postregel s hrustljavo bageto.
Oceni