Beli čokoladni mousse in kumkvati
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 lista želatine
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 2 žlici vanilijevega sladkorja
- 200 g sladke smetane
- 250 g kumkvata
- 60 g sladkorja
- 75 ml belega vina
- 20 ml ruma
- 1 žlička jedilnega škroba

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
Čokolado sesekljamo in stopimo v kozici nad vročo vodno kopeljo. Želatino namočimo v mrzli vodi. Jajce, rumenjak in vanilijev sladkor stepamo v kovinski posodi nad soparo do goste kreme.
Vmešamo stopljeno čokolado in kremo rahlo ohladimo, vmes večkrat premešamo. Smetano stepemo in jo previdno zamešamo v čokoladno kremo. S kremo napolnimo steklene skodelice, po vrhu pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.
Kumkvate dobro umijemo in narežemo na 5 mm debele rezine. V loncu zavremo vino, rum sladkor in 70 ml vode. Dodamo narezane kumkvate in kuhamo na srednji vročini 5 minut. Kumkvatov ragu zgostimo z jedilnim škrobom in ga ohladimo. Pred serviranjem v vsak kozarec damo 1 žlico kumkvatov, preostale pa serviramo posebej.