Beluši kot francoska
Sestavine
- 4 jajca
- 600 g belih belušev
- sol, sveže mleti poper
- 1 kumara za solato (ca. 200 g)
- šopek čemaža
- 4 sardelni fileji v olju
- 1 žlica kaper
- 50 g kisle smetane
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 1 žlička gorčice
- 4 žlice repičnega olja
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 265 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Jajca kuhamo v vreli vodi 8 minut, jih prelijemo z mrzlo vodo in ohladimo. Beluše olupimo, narežemo na majhne kose in kuhamo 5 minut v slani vodi. Stresemo jih na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Kumaro olupimo, odstranimo pečke in narežemo na majhne kocke. Čemaž drobno narežemo. Sardelne fileje odcedimo in jih skupaj s kaprami sesekljamo. Jajca olupimo, prerežemo na polovico in izločimo rumenjake. Gladko jih razmešamo s kislo smetano, balzamičnim kisom in gorčico. Med mešanjem z metlico dodajamo olje, da dobimo gosto omako. Začinimo jo s soljo in obema vrstama popra. Beljake zelo drobno sesekljamo in jih skupaj z beluši, kumaricami, čemažem, sardelnimi fileji in kaprami zamešamo v jajčno kremo. Po potrebi še začinimo s soljo in poprom.