Beluši z lešniki in redkvico
Sestavine
- 1 kg belih belušev
- 100 g redkvic
- 40 g olupljenih lešnikov
- 1 bio limona
- 100 g masla
- 1 žlica sesekljanega pehtrana
- sol, črni poper
- 450 g piščančjih prsi brez kože
- 50 g moke
- 2 jajci
- panko drobtine
- 500 g majhnega krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- solni cvet
- ghee maslo za pečenje

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 668 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Beluše olupimo in odrežemo spodnji oleseneli del. Redkvice očistimo in narežemo na majhne kocke. Lešnike grobo sesekljamo. Nastrgamo limonino lupino in jo shranimo. Iztisnemo 1 žlico soka.
Krompir dobro umijemo in ga kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Piščančji file poševno narežemo na majhne zrezke ter začinimo s soljo in poprom. Najprej jih povaljamo v moki, nato v stepenem jajcu in na koncu v panko drobtinah.
V majhnem loncu segrejemo maslo na srednji temperaturi in ga kuhamo do svetlo rjave barve. Dodamo lešnike, malce popražimo, odstavimo s štedilnika ter vmešamo narezano redkvico in limonov sok. Začinimo s soljo in poprom.
V veliki ponvi segrejemo ghee maslo in v njem pečemo panirane zrezke na srednji temperaturi na vsaki strani 4 minute. Pečene zrezke odcedimo na kuhinjskem papirju.
Beluše kuhamo 5 minut v vreli slani vodi, ki smo ji dodali sladkor. Nato jih odcedimo. V majhni kozici segrejemo olivno olje, dodamo drobnjak in takoj odstavimo s štedilnika. V redkvice zamešamo še pehtran in limonino lupinico.
Na ogrete krožnike naložimo po tri krompirje in jih z vilico rahlo potlačimo, da počijo. Prelijemo jih z drobnjakovim olivnim oljem. Dodamo ocvrtega piščanca in na krožnik naložimo še beluše ter jih prelijemo z omako redkvic in lešnikov.