Beluši z miso majonezo in lardom
Sestavine
- 4 beli beluši (debeli)
- 50 g svetle miso paste
- 50 ml svetle sojine omake
- 25 ml riževega kisa
- sok 1 limone
- sol
- sladkor
- 2 jajci
- 20 g masla
- 40 ml juhe
- 20 g svežega sira
- kajenski poper
- sezamovo olje
- 8 tankih rezin lardo slanine
- zelišča ali cvetovi (krebuljica, marjetice)

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 235 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Chardonnay Kaspar 2013, Gaube
Beluše olupimo, odrežemo spodnji konec in jih zavijemo v vlažno krpo. Olupke in odrezane konce v manjšem loncu pokrijemo z vodo, dodamo polovico limonovega soka, ščepec soli in sladkorja ter zavremo. Kuhamo 5 minut, nato belušev fond precedimo v drugi lonec.
Zmešamo sojino omako in rižev kis ter vlijemo v vrečko za zamrzovanje. Belušev fond zavremo, dodamo olupljene beluše in jih kuhamo 10 sekund. Poberemo jih iz fonda, še vroče stresemo stresemo v marinado v vrečki, zapremo in pustimo ohladiti. Vmes vrečko nekajkrat obrnemo.
Jajci kuhamo v vreli vodi 7 minut, ju prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in grobo narežemo. Maslo raztopimo. Jajci, maslo, juho, sveži sir in miso pasto damo v blender in miksamo 5 minut oz. da nastane krema. Začinimo jo s kajenskim poprom in sezamovim oljem.
Beluše vzamemo iz marinade in jih s papirjem obrišemo. Vsakega poševno narežemo na 3 enako velike kose. Naložimo jih na krožnike, dodamo lardo slanino in miso kremo ter okrasimo s cvetovi marjetic in lističi krebuljice.