Beluši z zeleno omako
Sestavine
- 1 kg belušev
- 4 lososovi fileji (a 180 g, brez kože)
- 125 g creme fraiche
- 4 jajca
- šopek krebuljice
- 8 vejic pehtrana
- šopek peteršilja
- 4 vejice kopra
- šopek drobnjaka
- beli vinski kis
- sladkor
- sol, poper
- 1 žlica masla
- 4 žlice olivnega olja

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 570 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Postopek
1
Za omako grobo narežemo vsa zelišča in jih s creme fraiche ter kisom zmiksamo v blenderju v gladko kremo. Začinimo s soljo in poprom.
2
Beluše olupimo in odrežemo oleseneli spodnji del. Zavremo vodo in dodamo žličko soli in sladkorja ter maslo. V tej vodi kuhamo beluše 7 do 9 minut (odvisno od debeline).
3
Jajca kuhamo v vreli vodi 6 minut, nato jih prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Zeliščno kremo rahlo segrejemo.
4
Lososove fileje začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje, vanj položimo fileje in jih pečemo na vsaki strani 30 sekund.
5
Na ogrete krožnike naložimo ribo in beluše, le-te prelijemo z zeliščno omako in na vrh damo še kuhano jajce.
Oceni