Beluši, zeliščna palačinka in pršut
Sestavine
- 100 g moke
- 150 ml mleka
- 4 jajca
- 2 žlici stopljenga masla
- 2 žlici narezanega drobnjaka in 1 žlica sesekljanega pehtrana
- maščoba za peko palačink
- 1 kg belih belušev
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica masla
- 50 g mandljevih lističev
- 75 g masla
- 150 g tanko narezanega pršuta

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 690 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Postopek
1
V gladko testo razmešamo moko, jajca, mleko, 2 žlici stopljenega masla in sol ter pustimo stati 30 minut. Pred pečenjem vanj zamešamo zelišča.
2
V ponvi na maščobi spečemo tanke palačinke in jih do serviranja hranimo v ogreti pečici na 100 stopinjah.
3
Beluše olupimo in odrežemo spodnji oleseneli del. Zavremo 1 l vode, sol, sladkor in žlico masla, vanjo položimo beluše in kuhamo 7 minut. Mandljeve lističe opražimo v ponvi brez maščobe, dodamo maslo, ga raztopimo in rahlo solimo.
4
Na ogrete krožnike naložimo po dve palačinki, rezine pršuta in odcejene beluše, katere prelijemo z mandljevim maslom. Okrasimo z drobnjakom.
Oceni