Bezgova granita, maline in breskev
Sestavine
- 75 g sladkorja
- 1 limeta
- 5 vejic mete
- 100 ml bezgovega soka
- 150 ml penine ali prosecca
- 250 g zrmznjenih malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 2 zreli breskvi
- 2 žlici masla

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 335 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut (+ čas za zamrzovanje)
250 ml vode in 75 g sladkorja zavremo in kuhamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Vmešamo limetin sok, meto, bezgov sirup in prosecco. Pustimo stati 1 uro, nato meto odstranimo.
Tekočino vlijemo v nizko posodo in postavimo v hladilnik za najmanj 8 ur. vmes večkrat kristale razrahljamo z vilico.
Za malinovo omako zavremo 100 ml vode in rjavi sladkor ter kuhamo do gostote sirupa. Z njim prelijemo maline in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo v pire. Malinov pire nato pretlačimo skozi cedilo in do serviranja postavimo v hladilnik.
Pred serviranjem breskvi umijemo, razpolovimo, odstranimo peško in vsako polovico narežemo na štiri kose. V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezane krhlje in jih pečemo toliko časa da rahlo karamelizirajo.
V vsak kozarec vlijemo 2 žlici malinove kreme, nanjo naložimo bezgovo granito in na vrh položimo po dva krhlja pečene breskve. Takoj ponudimo.