Bezgova jajčna krema
Sestavine
- 4 rumenjaki
- 2 beljaka
- 3 listi želatine
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 125 ml mleka
- 175 ml sladke smetane
- 120 ml limonovega soka
- 75 g sladkorja
- 4 stebla limonske trave
- sveže maline

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 440 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut (+ čas za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi. Rumenjake in sladkor v prahu kremasto stepemo v mešalniku. Bezgov sok in mleko med mešanjem z metlico počasi zavremo.
Med stalnim mešanjem počasi dolivamo vroče bezgovo mleko v jajčno kremo in nato posodo postavimo na lonec z vrelo vodo ter nad soparo stepamo do goste kreme. Na koncu vanjo zamešamo ožeto želatino, da se raztopi.
Posodo postavimo v hladilnik, da prične krema rahlo želirati. Beljaka stepemo v kremasti sneg. Sladko smetano prav tako stepemo. V rahlo ohlajeno jajčno kremo previdno zamešamo sneg beljakov in stepeno smetano. Napolnimo modelčke in postavimo v hladilnik preko noči.
Zavremo limonov sok, sladkor in na manjše kose narezano limonsko travo. Zavremo in kuhamo toliko časa, da se sok zgosti v sirup. Precedimo ga in ohladimo.
Pred serviranjem z ostrim nožem zarežemo ob robovih modelčkov, kremo stresemo na krožnike, oblijemo s sirupom in okrasimo z malinami.