Bigoli, paradižnik, bučke in kozice
Sestavine
- 250 g svežih testenin (bigoli)
- 3 stroki mladega česna
- 1 majhen rdeči čili
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 2 majhni bučki
- 100 g majhnih kozic
- 2 vejici mete
- 5 žlic olivnega olja
- 2 žlici brazilskih orehov
- sol
- črni poper
- parmezan v kosu

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Rumena rebula, 2016, Ščurek
Paradižnike narežemo na polovice ali četrtine, odvisno od velikosti. Bučke nahobljamo na mandolini na zelo tanke trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Brazilske orehe grobo narežemo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo narezane bučke in jih pražimo na srednji temperaturi 5 do 7 minut. Nekaj minut pred koncem vmešamo še česen. Solimo in popramo ter odstavimo s štedilnika.
V kozici segrejemo 1 žlici olja ter pražimo paradižnike in narezani čili toliko časa, da se zmehčajo v gostljato omako. Solimo in popramo.
V majhni ponvi segrejemo žlico olja in v njem na hitro opečemo kozice. Testenine skuhamo v slani vodi po navodilu na embalaži. Kuhane odcedimo in pri tem shranimo skodelico tekočine.
V paradižnikovo omako zamešamo bučke, kozice in sesekljano meto, zavremo in vmešamo še testenine. Naložimo jih v ogreta krožnika in po vrhu potresemo s sveže naribanim parmezanom.